Full fotballfest i Fredrikstad: Herjet med Strømsgodset

4 months ago 31

ÅRNÆR SÆ: Stian Stray Molde og resten av FFK bød på full fest dagen før dagen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

(Fredrikstad-Strømsgodset 4–1) Vi ønsker lykke til til alle som skal arrangere 17. mai-fest i Fredrikstad-området. Denne blir vanskelig å toppe.

Vi rapporterer fra Fredrikstad torsdag 16. mai kl. 19:58

Kortversjonen

• Fredrikstad slo Strømsgodset 4–1 på 16. mai.
  • Stian Stray Molde, Sondre Sørløkk, Morten Bjørlo og Oscar Aga scoret målene for FFK
  • FFK har imponerende 17 poeng fra de åtte første kampene.

Staysman, Odd René Andersen og Harald Zwart sammen kunne ikke skrevet et mer Fredrikstad-vennlig opplegg enn denne fotballfesten.

16. mai. Stekende sol. Et FFK som herjet.

Et Sarpsborg som ble revet i fillebiter mot HamKam noen mil unna.

Sistnevnte ga kanskje størst jubel på Fredrikstad Stadion. Men det ble litt å feire på egen arena også. Hjemmelaget fikk trampeklapp av et tilnærmet utsolgt Fredrikstad stadion.

• Det startet etter tre minutter. Stian Stray Molde headet inn 1–0 etter et nydelig innlegg fra Morten Bjørlo.
  • Sondre Sørløkk stanget inn 2–1 på en corner, etter at Godset hadde utlignet like før etter et selvmål.
  • Morten Bjørlo var presis fra straffemerket og la på til 3–1. Eliteseriens toppscorer, mannen som ble vraket i Rosenborg. Han ble byttet av like før slutt til trampeklapp fra hjemmelaget.

Festen fortsatte i den andre omgangen.

Innbytter Oscar Aga kom inn for å gi hjemmelaget litt ny giv etter en litt tam periode. Han pirket inn 4–1 etter et strålende angrep.

– Fredrikstad har langt mer å by på enn vi trodde før sesongen, sa Jesper Mathisen i TV 2s studio.

Julius Magnusson trodde han hadde satt inn 5–1, men VAR annullerte scoringen for offside.

TUNG KVELD: Strømsgodset-trener Jørgen Isnes. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Strømsgodset- og FFK-fansen sang for øvrig samstemte mot VAR flere ganger i løpet av kampen.

Fredrikstad står nå med 17 poeng fra de åtte første kampene. Det er ett poeng mer enn de hadde i sølvsesongen i 2008.

Vi ønsker lykke til til alle som skal holde selskap på 17. mai i Fredrikstad. Alt annet enn dette kan fort bli en liten skuffelse.

PS. Sarpsborg 08 tapte til slutt 1–7 mot HamKam.