FA åpner sak mot Paquetá – anklages for å ha pådratt seg kort med vilje

4 months ago 34


SKAL HA ØNSKET GULE KORT: Lucas Paquetá i aksjon for West Ham. Foto: INA FASSBENDER / AFP / NTB

Den Manchester City-aktuelle Premier League-stjernen Lucas Paquetá (26) risikerer streng straff for brudd på gamblingreglene.

  • Bilde av Joachim Baardsen
torsdag 23. mai kl. 17:59

– Jeg er ekstremt overrasket og opprørt over at FA har bestemt seg for å sikte meg. Jeg har samarbeidet i ni måneder med etterforskningen og gitt all informasjon jeg kan, sier Paquetá i en pressemelding.

Det siste året har 26-åringen fra Brasil vært knyttet til en overgang til Manchester City. Nå opplyser det engelske fotballforbundet (FA) at West Ham-spilleren er siktet for fire regelbrudd i kamper fra november 2022 til august 2023.

«Det hevdes at han prøvde å (...) bevisst pådra seg et kort fra dommeren for å påvirke bettingmarkedet slik at en eller flere personer skulle tjene på gambling,» skriver FA i en uttalelse.

Paquetá står med 15 gule kort på 59 kamper i Premier League etter overgangen fra franske Lyon til West Ham sommeren 2022. Den offensive midtbanespilleren har samtidig produsert åtte scoringer og ni målgivende pasninger.

Paquetá er i tillegg siktet for ytterligere to regelbrudd som ikke handler om kampsituasjoner. 26-åringen har frist til 3. juni med å formelt respondere på anklagene.

– Jeg benekter alle anklager fullstendig og jeg vil kjempe med alt jeg har for å renvaske navnet mitt, sier West Ham-stjernen.

I fjor sommer skal West Ham og Manchester City ha vært enige om en overgang verdt 80 millioner pund for den teknisk briljante midtbanespilleren. City trakk seg ut av handelen da FAs etterforskning ble kjent, men skal ha fulgt saken nøye.

I 2021 scoret Paqueta det avgjørende målet da Brasil kvalifiserte seg til VM i Qatar.

Read Entire Article