Etablerer gigantfond for eiendomsinvesteringer

5 months ago 41


Ivar Tollefsen lanserer et britisk og et nordeuropeisk eiendomsfond gjennom avleggeren Heim Global Investor.

Ivar Tollefsen og familieselskapet Fredensborg lanserer eiendomsfondet Heim Global Investor. Her med datteren Ninja Tollefsen i Kragerø, 2022. Foto: Geir Olsen / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Ivar Tollefsens familieselskap Fredensborg står bak nysatsingen Heim Global Investor (Heim), som tar sikte på å hente inn nær 20 milliarder kroner gjennom to eiendomsfond, ifølge en pressemelding mandag.

Fondene skal investere i henholdsvis Storbritannia og Nord-Europa og tilby privatmarkedsfond til institusjonelle investorer «over hele risikospekteret».

Tidligere investeringsdirektør i Fredensborg, Andreas Oulie, er nå investeringsdirektør i Heim.

– Med lanseringen av Heim introduserer vi en unikt posisjonert spesialistfondsforvalter som bygger videre på et erfarent team i Heimstaden som er kjent for å levere gode resultater til investorene, sier Oulie i meldingen.

Saken ble først omtalt av Finansavisen og Eiendomswatch.

Nær 20 milliarder

Heim har etablert et lukket fond med fokus på boliger i Storbritannia med mål om 800 millioner pund, rundt 10,9 milliarder kroner, i investorforpliktelser. Første stenging er planlagt til midten av 2024.

Ifølge Finansavisen vil det britiske fondet bli ledet av Ivar Tollefsens sønn, Nick Tollefsen, som har jobbet i Fredensborg siden 2015.

Heim lanserer også et lukket nordeuropeisk boligutviklingsfond med mål om 750 millioner euro, omkring 8,7 milliarder kroner, i investeringsforpliktelser, med planlagt første stenging i andre halvdel av 2024.

Dermed sikter Heim seg inn mot å hente over 19,6 milliarder kroner totalt.

«Skandinaviske verdier»

Ifølge Oulie starter Heim med å etablere to relaterte fondsstrategier drevet av investorenes etterspørsel og markedsmuligheter.

– Disse fondene vil gi institusjonelle investorer tilgang til boligeiendom i Storbritannia og Nord-Europa forvaltet med
industriell størrelse og kompetanse, sier investeringsdirektøren.

Heim gjør det også klart at selskapet vil dra veksel på ressursene i Heimstaden-organisasjonen, og bygger på samme «organisatoriske DNA, skandinaviske verdier og gründerkultur».

Vil utvide

«Heimstaden består av 80 eksperter på investering og fondsforvaltning, sammen med 140 operative boligeksperter hos Heimstaden, er Heim en spesialisert fondsforvalter med egen industriell kompetanse og merittliste», skriver Heim.

Det fremgår også at Heimstadens forvaltning og drift av Heimstaden Bostad vil være upåvirket av nysatsingen.

«Heimstaden vil beholde sin nåværende forvaltning av Heimstaden Bostad med en ambisiøs verdiskapningsstrategi som støttes av en historie med sterke resultater og et mål om å utvide plattformen i fremtiden», heter det.

Familieforetak

Ivar Tollefsen og sønnen Nick er begge oppført som daglig ledere i familieselskapet Fredensborg As, der far er styreleder, mens sønnen er styremedlem.

Selskapet eies med 90 prosent av Ivar Tollefsens datter, Sveits-utflyttede Ninja Tollefsen, og ti prosent av Tollefsen selv.

Fredensborg er største og kontrollerende eier i det børsnoterte investeringsselskapet Heimstaden AB, som igjen er største og kontrollerende eier i den børsnoterte, europeiske boliggiganten Heimstaden Bostad AB.

Både Heimstaden og Heimstaden Bostad er under press av stigende renter, prisvekst og fallende eiendomsverdier, der salg av eiendom og andre tiltak vurderes eller har blitt gjennomført for å opprettholde selskapenes kredittvurderinger.

Heimstaden Bostad er også i det svenske finanstilsynet og svensk Økokrims søkelys omkring investeringene som er gjort av svenske pensjonsselskaper i Heimstaden Bostad.

Les også

Tollefsen selger islandsk eiendomsportefølje

Les også

Ivar Tollefsens datter Ninja Tollefsen har flyttet til Sveits

Les også

Storeier barberer verdien på Heimstaden-investering

Les også

Ivar Tollefsens boliggigant tar milliardnedskrivninger

Les også

Ytterligere tre Heimstaden-eiere under svensk lupe

Les også

DI: Mistanke om grov bestikkelse rundt Heimstaden-investering

Read Entire Article