Eikrems dobbel straffet Odd i fritt fall: – Utilgivelig

4 months ago 38

(Odd – Molde 0–4) Kjempefeil ødela vertenes 16.-maifest i Eliteserien.

• Bilde av NTB
torsdag 16. mai kl. 20:44

Eikrem utnyttet nådeløst to tabber før pause, mens Mathias Fjørtoft Løvik og Aaron Samuel senere fjernet all tvil i Skien. Scoringene fikset MFKs første seier på tre seriekamper og heng på tetlagene.

Odd er derimot i skikkelig trøbbel. Klubben er fortsatt uten hjemmeseier og har gått fem ligaoppgjør uten å vinne. Forrige trepoenger kom i Molde for en måned siden.

Telemarkingene har sluppet inn 20 mål på ni kamper. Det er klart flest i Eliteserien.

Dummet seg ut

Forferdelige involveringer fra Mihajlo Ivancevic lå bak Moldes 1-0-ledelse. Den serbiske stopperen slo først et svakt tilbakespill, og deretter rotet han det til i forsøket på å rette opp egen feil. Ballen havnet rett hos Fredrik Gulbrandsen, som spilte videre til Eikrem.

Moldes kaptein dunket til og traff perfekt. Det gjorde han også på et frispark etter 33 minutter. Avslutningen gikk gjennom Odd-muren.

Gjestene fikk muligheten etter at forsvarer Tony Miettinen stoppet en lang ball fra Gulbrandsen med hånden oppe i været. Det ga korrekt rødt kort.

– Det er rett og slett katastrofe over måten vi forsvarer oss på. Vi henger ikke med og slurver bort ballen innenfor vår egen 16 meter. Det er utilgivelig, sa Odd-veteran Espen Ruud til TV 2 i pausen.

Økte

Eikrem var tydelig i sin dom over Moldes innsats i første omgang:

– Vi har vært helt strålende.

I overtall kontrollerte blåtrøyene inn seieren. Løvik la på til 3–0 fra skrått hold et drøyt kvarter før slutt, mens innbytter Samuel enkelt stanget inn Moldes fjerde nettkjenning.

Neste kamper i Eliteserien er allerede førstkommende mandag. Da avslutter Odd pinsen borte mot KFUM Oslo, mens Molde tar imot formsvake Sarpsborg.