Disney-komponist Richard Sherman er død

4 months ago 42


Richard Sherman, her sammen med Mikke Mus, Minni og konaElizabeth Gluck, skrev musikk til flere Disney-klassikere og andre film- og TV-produksjoner på 1960- og 1970-tallet. Foto: Willy Sanjuan / Invision / AP / NTB

Richard Sherman, som komponerte en rekke sanger for Disney, blant annet til klassikerne «Mary Poppins» og «Jungelboken», døde lørdag, 95 år gammel.

søndag 26. mai kl. 02:13

Sherman døde i Beverly Hills av sykdom knyttet til høy alder, opplyser Disney-konsernet.

Sherman og broren Robert, som døde i 2012, var ansatt som komponister hos Disney fra 1960 til 1973. I løpet av de årene skrev de over 200 sanger til 27 filmer og nesten like mange TV-produksjoner.

På merittlisten sto blant annet «Chim Chim Cher-ee» fra Mary Poppins i 1964, som de fikk en Oscar for. De skrev også hits som «It's a Small World» og «I Wanna Be Like You» fra «Jungelboken» i 1967. Utenfor Disney skrev de blant annet musikken til «Chitty Chitty Bang Bang» fra 1968.

Bransjenettstedet Variety sier brødrenes arbeid tilhørte en annen æra i Hollywood og at de fylte en rolle «som ikke lenger eksisterer, interne låtskriver i et filmstudio».

– Selv når de ikke jobbet for Disney, hadde musikken deres mange av de samme kjennetegnene, lystig og positiv musikk, fri for kynismen som var så fremtredende i kreative verk (inkludert musikk) på slutten av 1960-tallet og på 1970-taller, skriver Variety.

Disney-konsernet beskriver Richard Sherman som et viktig medlem av den «indre kretsen av kreative talenter» rundt selskapets grunnlegger Walt Disney.

Publisert: 26.05.24 kl. 02:13
Read Entire Article