Den amerikanske sentralbanken holder renten uendret

5 months ago 50


Federal Reserve holder fast ved det samme rentenivået.

Den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell. Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres...

Rentenivået i USA blir dermed fortsatt liggende i intervallet 5,25 til 5,50 prosent. Der har den ligget i ro siden juli i fjor.

Det var ingen før beslutningen i kveld som ventet at renten skulle endres. Det er heller mer spenning knyttet til hva sentralbanksjef Jerome Powell vil si på pressekonferansen i etterkant.

Federal Reserve skriver i pressemeldingen at inflasjonen forblir på et høyt nivå, og at det ikke har vært ytterligere fremgang ned mot inflasjonsmålet på to prosent de siste månedene.

Les på E24+

Fem eksperter: Slik ville vi investert 100.000 kroner nå

Mindre tro på rentekutt

Den amerikanske prisveksten har begynt å peke i feil retning igjen, mens arbeidsmarkedet og økonomien fortsatt er sterkt.

Derfor har troen på rentekutt har jevnt og trutt blitt mindre de siste månedene, og forventingene om det første rentekuttet har blitt skjøvet ut i tid.

Ifølge CME FedWatch Tool prises det inn rundt 40 prosent sjanse for at det første rentekuttet kommer i september.

I mars klatret KPI-inflasjonen til 3,5 prosent og PCE-inflasjonen til 2,7 prosent, mens kjerneinflasjonen i begge tilfeller lå på samme nivå som måneden før.

Arbeidsmarkedet leverer fortsatt lav ledighet og sterkere jobbvekst enn ventet. Samtidig viste ferske BNP-tall på fredag at amerikansk økonomi vokste mindre enn ventet i forrige kvartal.

Sentralbanksjef Jerome Powell uttalte senest i midten av april at inflasjonen i USA fremdeles er for høy, og at de vil opprettholde dagens rentenivå så lenge det er nødvendig.

Prognosene fra Fed-medlemmene ved forrige rentemøte i mars tilsa at det kan bli tre rentekutt i år. I etterkant har forventningene stadig blitt skjøvet utover høsten.

Les på E24+

Kong Dollar kan løfte småsparerne

Les på E24+

Derfor kan rentekutt være utopisk

Read Entire Article