Den 17. mai blir det varmere i Sør-Norge enn i Barcelona

4 months ago 42


SOL: Den 17. mai blir det sol ute, sol inne, sol i hjertet, sol i sinnet. Foto: Espen Sjølingstad Hoen / VG

Fredag ligger an til å bli en knalldag med sol og 23 grader i Oslo, Bergen og Trondheim. Her blir det knapt en sky å se. Det blir nicere enn Nice.

  • Bilde av Stella Bugge
mandag 13. mai kl. 12:00

Mens kvikksølvet stopper på 20 grader i Barcelona fyker det videre opp i 23 i tre av Norges største byer hvis værvarslingen slår til. Hurra!

Full klaff

– At det klaffer så godt med 17. mai er ikke ofte. Ha med rikelig med vann, det kan bli varmt når det er 23 grader i skyggen og enda varmere i solen. Da kan det bli litt svett i bunaden, sier statsmeteorolog Sigrid Auganæs til VG.

Selv i Tromsø blir det 19 grader.

– Det er veldig varmt til Tromsø å være, sier Auganæs som kan fortelle at det er luftmasser fra indre deler Øst-Europa som sørger for varmen.

– Værgudene holder sin hånd over oss?

– Ja, smiler meteorologen.

Nice må derimot nøye seg med 18 grader og regn.

Skogbrann-sesongen er i gang – se video om hva du ikke bør gjøre:

I Oslo og Bergen er det varslet strålende sol hele dagen, mens trønderne må tåle en ørliten liten sky. Stavanger og Kristiansand må nøye seg med 20 grader, men også her blir det full solskive.

– 17. mai er utenfor korttidsvarselet vårt, det stopper den 16. så det kan hende det endrer seg litt, men det er ingen store værsystemer som ligger an til å ødelegge den 17, sier Sigrid Auganæs optimistisk.

Hva tenker du?Hvilken dag betyr mest for deg?a17. maib1. maicJulaftendNyttårsafteneKristi Himmelfartsdag

18 i Kautokeino

– Det er et regnfelt som ligger nord for Fastlands-Norge i prognosene som kan trekke lenger sør og så langt sør som Troms. Da kan temperaturen bli litt lavere enn 18 hvis det skjer, men foreløpig ser det veldig lovende ut, legger hun til.

Enn så lenge kan også Kautokeino kan forvente seg strålende sol og 18 grader når Norge bader i rødt, hvitt og blått. Men her der det store forskjeller mellom natt- og dagtemperatur med bare to grader på natten.

– Veldig fin uke

– Hvor lenge skal varmen vare?

– Det er litt vanskelig å si da lavtrykkene litt vanskelige å plassere om våren, men det blir i hvert fall en veldig fin uke. Vi tror det blir fint til og med søndag.

Men ifølge meteorologen kan det skye litt til mot slutten av uken.

Det er farevarsel for skogbrann på både Vestlandet og Østlandet, og det kan komme til å bli utvidet.

– Hvis folk skal grille den 17. mai, så tenk på at gress og lyng fra i fjor er tørt og lett antennelig, advarer Sigrid Auganæs.

– Vi er midt mellom svake lavtrykk og høytrykk og det gjør at gjør at regnet går rundt Sør-Norge, forklarer meteorologen.

Trenger du inspirasjon til den store dagen? Her får tips om hvordan du lykkes med pavlova, slik kan du pynte bordet til 17. mai, og for all del - unngå denne eggerøre-tabben:

Read Entire Article