Carlos Alcaraz klar for finalen i French Open: – Briljerer

4 months ago 44


COMEBACK: Carlos Alcaraz er klar for en ny Grand Slam-finale. Foto: BERTRAND GUAY / AFP / NTB

(Carlos Alcaraz – Jannik Sinner 2–6, 6–3, 3–6, 6–4, 6–3) Han har slitt med skader, men nå er Carlos Alcaraz (21) tilbake for fullt.

  • Bilde av Jostein Overvik
fredag 7. juni kl. 18:49

Kortversjonen

  • Carlos Alcaraz er tilbake etter skader og vant en spennende semifinale mot Jannik Sinner i French Open.
  • Spanjolen kjemper nå om sin første Grand Slam-tittel på grus i Paris
  • Sinner og Alcaraz spilte en intens kamp som gikk til fem sett.
  • Casper Ruud møter Alexander Zverev i den andre semifinalen fredag kveld.

Alcaraz slo Casper Ruud i US Open-finalen på Hard Court i 2022, og vant Wimbledon på gress i fjor.

Nå er den unge spanjolen fra Murcia ute etter en sin første Grand Slam-tittel på grus. Finalen i French Open spilles søndag.

Casper Ruud møter Alexander Zverev i den andre semifinalen i Paris fredag kveld. Nordmannen har ikke bare tapt US Open-finalen, men alle sine fire kamper mot Alcaraz.

Carlos Alcaraz lå under to ganger i sett mot Australian Open-vinner Jannik Sinner. Men kom tilbake med en stor strømpe på høyrearmen. Alcaraz har også slitt med en ankelskade og har stått over en rekke turneringer den siste tiden.

– Han briljerer, kommenterte Eurosports Christer Francke i det femte og avgjørende settet. Alcaraz hadde klart flest fans på tribunen og fikk det til å koke på Court Philippe -Chatrier i den brennhete franske hovedstaden.

IMPONERTE: Carlos Alcaraz er tilbake på sitt beste. Foto: Lisi Niesner / Reuters / NTB

Semifinalen startet i høyt tempo med Sinner som klar vinner av det første settet. Men Alcaraz slo raskt tilbake før den italienske 22-åringen igjen tok kommandoen med å vinne det tredje settet.

Dermed var presset på Alcaraz.

Han hadde til da levert en berg-og-dal-bane-kamp med en god del feil, men også magiske øyeblikk. Det fjerde settet bød på noen fantastiske ballvekslinger og stor spenning.

Etter tre timer og seks minutters spill fikk et publikummer problemer i varmen. Sinner og Alcaraz måtte ta en pause. Før dramaet fortsatte.

LEDET TO GANGER: Jannik Sinner ledet både 1–0 og 2–1 i sett, men måtte seg slått i semifinalen. Foto: BERTRAND GUAY / AFP / NTB

På stillingen 5–4 fikk Alcaraz kjempet seg til settball og publikumsfavoritten brøt serven til italieneren med suverent spill.

Dermed kom sett nummer fem.

– Sinner ser litt mer sliten ut, meldte Eurosports ekspert Tim Henman.

Han hadde rett.

Carlos Alcaraz brøt allerede i Jannik Sinners første servegame.

Og så seg aldri tilbake.

Likevel: Jannik Sinner kommer mandag for første gang til å være nummer 1 på ATP-rankingen. Novak Djokovic måtte trekke seg fra kvartfinalen i French Open mot Casper Ruud og faller ned fra toppen.

Read Entire Article