Bjørn Kjos tapte 4,5 millioner i fjor

2 days ago 12


Observatoriet Invest, som er eid av Bjørn Kjos og hans tre barn, tapte millioner i fjor. Fremover vil resultatene trolig svinge, sier Norwegian-gründeren.

Bjørn Kjos har stor tro på investeringen i Lufttransport AS og selskapets satsing offshore. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Norwegian-gründer Bjørn Kjos, som er utdannet advokat og tidligere jagerflyger, eier investeringsselskapet sammen med barna Lars Ola Kjos, Guri Helene Kjos Brecke og Anna Helene Kjos-Mathisen.

Underskuddet på 4,5 millioner skyldes driftskostnader knyttet til eierskapet i flyselskapet Lufttransport, samt verditap på aksjer.

I 2022 hadde det familieeide selskapet et overskudd på 32,3 millioner kroner.

– Den store svingningen skyldes at vi har tatt luftfarten inn i regnskapet til Observatoriet Invest, som tidligere har vært et rent investeringsselskap. Tallene vil trolig svinge de neste årene også, sier Bjørn Kjos til E24.

Selskapet eier blant annet to millioner aksjer i det kriserammede flyselskapet Norse, som så sent som tirsdag slo alarm om pengemangel.

Kjos sier at han ikke kan kommentere situasjonen i Norse, og viser til at han sitter i styret.

Les på E24+

Ny rapporteringssesong: - Dette blir utslagsgivende

– Stor tro på Lufttransport

Det var i april i fjor at Kjos gikk inn som eier i flyselskapet Lufttransport AS. Selskapet driver fraktflyginger, persontransport, redningshelikoptertjeneste og ambulanseflyging i Norge.

Observatoriet Invest eier 70 prosent av aksjene i selskapet.

– Vi har veldig stor tro på det som skjer i Lufttransport nå og har investert i flere helikoptre. Selskapet har vunnet flere kontrakter og er inne i offshore. Det er en veldig spennende bransje, sier Kjos.

Kjos-selskapet eier også 15,96 prosent av aksjene i kryptobørsen NBX.

– Dette er en ren papirinvestering, sier Kjos.

Les på E24+

Full snuoperasjon i småsparer-aksje

Slo seg sammen i fjor

Kjos’ eget investeringsselskap HBK Holding ble i 2023 fusjonert inn i familieeide Observatoriet Invest.

Året før hadde HBK endt året med et overskudd på 278 millioner kroner, som eierne feiret med et utbytte på 67 millioner kroner.

Før fusjonen var HBK Holding eid av Bjørn Kjos og familien gjennom Observatoriet Invest (84,1 prosent), storebroren Tore Kjos (7,6 prosent) og Norwegian-medgründer Bjørn H. Kise (8,2 prosent).

Read Entire Article