Bjørlo og Fredrikstad opp på annenplass – herjet mot «Kåffa»

4 months ago 37

TOPPSCORER: Morten Bjørlo herjer for Fredrikstad. Foto: Thomas Andersen / NTB

(KFUM Oslo – Fredrikstad 1–4) Morten Bjørlo fortsetter storspillet for gutta fra plankebyen.

• Bilde av Andreas Jørgensen
søndag 12. mai kl. 18:53

Han ble nedprioritert av Rosenborg før sesongen. Nå hamrer Morten Bjørlo inn mål for Fredrikstad.

I sin fjerde kamp på rad skrev rogalendingen navnet sitt på scoringslista. På fire minutter på bortebane mot KFUM Oslo scoret Bjørlo to ganger.

Det første skrudde 28-åringen direkte i nettet fra cornerflagget to minutter ut i kampen. Det andre dundret han i mål på frispark fra 30 meter.

Målene tar Bjørlo opp til fem scoringer denne sesongen og er sammen med RBKs Ole Sæter toppscorer i Eliteserien.

SUKSESS: Morten Bjørlo opplever suksess i FFK etter å ha vært uønsket i Rosenborg. Foto: Thomas Andersen / NTB

Bjørlos storform var neimen ikke selvskrevent før sesongen.

I januar sto ble han nedprioritert da Rosenborg skulle reise på treningsleir til Gran Canaria. Kun tilfeldigheter gjorde at han fikk kontrabeskjed som følge av salget av Olaus Skarsem.

Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) reagerte sterkt på behandlingen av Bjørlo.

Rosenborgs sportssjef Mikael Dorsin forklarte valget om å utelate Bjørlo med «sportslige tøffe prioriteringer» og klubbens økonomiske situasjon.

I februar ble den offensive midtbanespilleren solgt til nyopprykkede Fredrikstad og har så langt vist seg som en knallsignering.

• Fikk du med deg denne smellen?

Etter Bjørlos praktmål var det leiesoldat Jeppe Kjær og Stian Stray Moldes tur til å herje.

Stray Molde serverte Kjær to ganger og Bodø/Glimt-eiendommen økte til 3- og 4–0.

KFUMs Remi André Svinland reduserte én gang på straffe, men det var så nære Ekeberg-klubben kom.

Storseieren gjør at Fredrikstad klatrer opp til annenplass på tabellen.