Bekymret for barns opplevelse av 17. mai-fyll

4 months ago 33


SPRES: «Helsesista» kommer med gode råd for 17.mai-feiringen. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB

Mange barn gruer seg til nasjonaldagen på grunn av voksnes alkoholbruk, advarer «Helsesista».

  • Bilde av Ola Haram
fredag 17. mai kl. 03:29

– Det er samlet erfaring fra 7 år som «Helsesista» at jeg finner det nødvendig å minne om dette, hvert eneste år, sier Tale Maria Krohn Engvik, kjent som «Helsesista» til VG.

Les også: Lover «norgeshistoriens» største 17. mai-fest

Hun uttrykker bekymring for hvordan barn og voksne kan oppleve en 17. mai preget av voksnes alkoholinntak.

– Det finnes barn i Norge som ikke kommer seg til 17. mai toget fordi voksne er så fulle at de aldri sto opp den dagen, skriver hun på sin Facebook-side.

«Helsesista» peker også på at det finnes barn som blir flaue over foreldrene sine utover dagen, fordi de har drukket for mye og oppfører seg rart.

– Mange klarer seg fint, men det er noen som ikke gjør det. Det er sjeldent hyggelig for dem rundt når folk blir overstadig beruset, sier «Helsesista» til VG.

Hun oppfordrer folk til å tenke over hva de kan gjøre annerledes, og foreslår blant annet å sette grenser og forventninger til alkoholbruk på forhånd hvis man har invitert flere og barna er hjemme.

– Du skal ikke være redd for å sette grenser for gjestene dine. Det er mye bedre å si fra på forhånd, at slik gjør vi det her i år.

Inkluder noen som sitter alene

«Helsesista» anbefaler også å bruke 17. mai til å sende en hilsen til noen du vet er alene på dagen.

– Inviter med deg en ekstra til å se på toget, send en hyggelig melding til noen du vet er alene. Det skal ikke mye til før du har gitt noen et fint minne, avslutter «Helsesista».

P.s. «Helsesista» har invitert alle som vil oppleve barnetoget i Oslo, men ikke har noen å gå med, til å møte henne ved fontenen i Spikersuppa kl. 10.

Read Entire Article