Barcelona med revansje mot Lyon – vant Champions League

4 months ago 35

(Barcelona – Lyon 2–0) To Ballon d’Or-vinnere måtte til for å kvitte seg med Lyon-spøkelset for Barcelona. Dermed kunne Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen avslutte en strålende seseong med nok et trofé.

LIDENSKAP: Aitana Bonmatí kysser drakten etter å ha sendt laget sitt i føringen. Hun ble kåret til banens beste. Foto: Miguel Toña / EPA / NTB
Bilbao, Spania lørdag 25. mai kl. 20:00

Og menneskene på Estadio de San Mames gikk av hengslene.

Det var ingen tvil om hvem flesteparten av de 50.827 tilskuerne heiet på i årets Champions League finale i Bilbao, da midtbanespilleren Bonmatí først sendte Barcelona i ledelsen, før folkefavoritt Alexia Putellas kom inn like før slutt og doblet ledelsen.

Stadion var farget i rødt, blått og gult.

Dermed kunne Barcelona endelig si takk og farvel til de franske spillernes psykiske overtak. Dette var den tredje finalen der lagene møttes, og to ganger har Lyon gått seirende ut.

Kampens første scoring kom etter 62 minutter. Bonmatí, som vant gullballen i fjor, ble spilt gjennom på et dypt løp og sendte ballen i bue over keeper Christiane Endler.

Like før slutt ble Putellas byttet inn, som har vunnet gullballen to ganger, og doblet ledelsen.

Lyons Ada Hegerberg startet kampen på benken, men ble byttet inn etter 82 minutter, men til ingen hjelp.

Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen startet begge i Champions League-finalen i Bilbao, og førstnevnte satte sitt preg på kampen allerede fra første spark.

Den norske kantspilleren har hatt en strålende sesong med 24 mål og 23 målgivende på 32 kamper før denne finalen, og fortsatte den gode trenden i første omgang. Den norske driblefanten sto bak stort sett alle av Barcelonas syv sjanser.

Barcelonas seier i Champions League gjør at de nå har sikret «kvadrupelen». Fra før av har de vunnet Copa de la Reina, Supercopa de Espana Femenina og hjemlig serie.