Astrocast raser på Oslo Børs

5 months ago 50


Satellittselskapet er i kritisk pengenød og vil gå av børs.

Foto: Gisle Oddstad / VG

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,47 prosent like etter åpning fredag.

Oljeprisen (brent spot) ligger på 90,5 dollar fatet i skrivende stund. Det er opp om lag 0,6 dollar siden Børsen stengte i går.

Les på E24+

Mener rederi treffer blink i fraktmarkedet: – Mesterlig trekk

Det har vært forsiktige utslag for Oslo Børs overordnet hele denne uken. Før fredagens handel er indeksen opp 0,28 prosent for uken.

I USA var det oppgang på Wall Street i går, da særlig for teknologiaksjer. Nasdaq-indeksen klatret 1,68 prosent.

Astrocast sliter – vil av børs

Satellittselskapet Astrocast har fremdeles ikke fått på plass ny finansiering for å hjelpe på den kritisk likviditetssituasjonen.

Om mangelen på finansiering varer til slutten av april, «må styret vurderer sin forpliktelse om å stenge ned driften». Tidligere har selskapet meldt at det er usikkerhet rundt om driften kan fortsette dersom man ikke får inn friske penger.

Astrocast ønsker også å avnotere aksjen fra Oslo Børs-markedsplassen Euronext Growth, og venter at det må skje uansett hendelsesforløp.

Aksjen raser 17,3 prosent i tidlig handel.

Vår Energi økte produksjonen

Oljeselskapet meldte fredag at om en nettoproduksjon av olje og gass på 299.000 fat per dag i snitt i første kvartal. Det er en økning på 33 prosent fra fjerde kvartal og 40 prosent fra samme tid i fjor.

Svekkelsen av kronen i løpet av kvartalet ga et netto urealisert tap på rundt 185 millioner dollar (2 milliarder kroner).

Andre Oslo Børs-selskaper har også kommet med nyheter i morgentimene:

  • Flyselskapet Norse Atlantic har sikret et lånefasilitet på 20 millioner dollar fra selskapets to største aksjonærer. Dette vil gi Norse «en likviditetsbuffer før man går inn i de mer kontantgenererende senvår- og sommersesongene», skriver selskapet.
  • Teco 2030 har inngått en avtale med obligasjonseiere om å konvertere gjeld til aksjer, med en kurs på 2,0 kroner per aksje i en emisjon (utstedelse av nye aksjer). Obligasjonseiere som sitter majoriteten av obligasjonslånet på 94 millioner kroner har forpliktet seg til å konvertere.
Read Entire Article