Amalie Iuel vant i Slovakia: Klarte ikke OL-kravet

Men det er ikke over for Amalie Iuel (30).

Bildet er tatt i forbindelse med et VG-intervju tidligere i år. Foto: Naina Helén Jåma / VG
  • Bilde av Camilla Vesteng
fredag 24. mai kl. 18:25

Det var full fart under friidrettsstevnet i Banska Bystrica i Slovakia fredag kveld. Og Iuel var rasket av alle på 400 meter hekk. Stevnet kan du se VG+ Sport.

Tiden ble 55,47 sekunder. Det er et godt stykke bak OL-kravet på 54,85. Linda Olivieri ble nummer to, 12 hundredeler bak. Iuel åpnet sterkt, men så fikk hun det litt og så stiv ut, men sluttspurten satt og det ble seier.

Det er to måter 30-åringen som løper for Oslo-klubben IK Tjalve kan komme til OL på individuell øvelse: Ta OL-kravet eller fem gode løp innenfor rankingperioden. Hun har fortsatt mulighet til å klare fem gode løp med Bislett Games og EM.

Iuel ble nordisk mester på 400 meter hekk forrige helg. Da løp hun på tiden 55,78 sekunder.

Iuel tok EM-kravet (55,70) under et stevne i Nairobi i Kenya for litt over en måned siden.

Da løp hun på tiden 54,89 – noe som bare var 21 hundredeler (54,68) bak hennes personlige rekord og fire hundredeler bak OL-kravet.

Hva tenker du?Tror du Iuel klarer å kvalifisere seg til OL på 400 meter hekk? aJa!bNei.cTja, tviler, men håper veldig.

Konkurransen i Kenya var hennes første siden hun og tidligere alpinist Aksel Lund Svindal ble foreldre til sønnen Storm 1. september i fjor. Da hadde hun ikke konkurrert på halvannet år.

ALLEREDE OL-KLAR: Lakeri Ertzgaard (fra venstre), Amalie Iuel, Linn Oppegaard, Josefine Tomine Eriksen, Henriette Jæger og Elisabeth Slettum kvalifiserte seg til OL tidligere i mai. Foto: Privat

Iuel er allerede OL-klar etter at det norske stafettlaget løp inn til en femteplass under OL-kvaliken på Bahamas for nesten tre uker siden.