Alec Baldwin får nei fra dommer – «Rust»-tiltalen består

4 months ago 36


Skuespilleren Alec Baldwin (66) har prøvd å slippe unna tiltalen for uaktsomt drap.

Foto: Evan Agostini / AP / NTB
  • Bilde av Ingrid Hovda Storaas
lørdag 25. mai kl. 00:30

Forrige uke kom nyheten om at en dommer skulle vurdere skuespillerens skjebne på nytt.

Det skjedde etter at Baldwin leverte en anmodning om å avvise tiltalen mot ham. Baldwins advokater har argumenterer med at storjuryen har fått unøyaktige og ensidige vitnesbyrd i saken.

Natt til lørdag norsk tid melder nyhetsbyrået Reuters at dommeren har bestemt seg: Baldwins tiltale for uaktsomt drap består.

Rettssaken mot skuespilleren er planlagt å starte i juli. Maks-straffen er rundt 1,5 år i fengsel.

Les også: Ny vending: Dommer vurderer Baldwins skjebne på nytt

Det var under innspillingen av filmen «Rust» i Santa Fe i New Mexico i oktober 2021 at Baldwin avfyrte en rekvisittrevolver som viste seg å være ladd med ekte kuler og ikke løsskudd.

Skuddet drepte den 42 år gamle filmfotografen Halyna Hutchins.

Baldwin har selv sagt at våpenet gikk av ved et uhell, og at han ikke trykket på avtrekkeren. Etterforskningen til FBI har tidligere konkludert med at dette ikke er mulig.

fjor ble Baldwin og Hannah Gutierrez-Reed, som var våpenansvarlig under innspillingen, siktet for uaktsomt drap, men saken mot Baldwin ble henlagt.

Statsadvokaten presiserte imidlertid at etterforskningen ikke var over.

I januar i år ble den amerikanske skuespilleren på nytt tiltalt for uaktsomt drap etter hendelsen på filmsettet i New Mexico.

Filmens våpenansvarlige, Hannah Gutierrez-Reed, erklærte seg ikke skyldig da rettssaken mot henne startet i april, men ble dømt for uaktsomt drap og tukling med bevis i saken.

Read Entire Article