Aktor: Finnes ikke spor av Viggo Kristiansen på åstedet

4 months ago 36


– Teledata er langt på vei et utelukkelsesbevis for Viggo Kristiansen og et klart bevis for at Andersen drepte begge jentene alene, hevdet statsadvokat Johan Øverberg under aktoratets prosedyre onsdag morgen.

Følg prosedyren live her:

– Jan Helge Andersen forklarer at Viggo Kristiansen var den aktive under overgrepene og drapene på jentene. Da er det påfallende at det ikke finnes noen DNA-spor fra Viggo Kristiansen, men derimot DNA-treff fra Andersen på begge jentene, fortsatte statsadvokaten.

Johan Øverberg innledet prosedyren med at det er 24 år siden drapene i Baneheia.

– Da vi hørte foreldrene til Lena Sløgedal Paulsen i retten, er det klart at tiden alene ikke leger sår og smerte. Foreldrene fortjener å få alle svar, sa Øverberg.

baneheia-sandnes

Statsadvokat Johan Øverberg.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Han brukte første del av prosedyren på å forsøke å plukke fra hverandre Jan Helge Andersen forklaring om at han skal ha blitt truet av Kristiansen til å drepe Lena Sløgedal Paulsen.

Aktor mener det er ufattelig at Jan Helge Andersen i så fall ikke varslet politiet om det han skulle ha blitt utsatt for.

Ifølge aktoratet er de øvrige tekniske bevisene i saken tilnærmet nøytrale.

– Vi kan ikke ut fra disse si noe om antall gjerningsmenn, det vil bare være å spekulere, sa statsadvokaten.

Han bemerket at det har vært mye snakk om Viggo Kristiansen gjennom hele rettssaken.

– Dette kan synes merkelig så lenge han er frifunnet, men årsaken er at Jan Helge Andersen stadig forteller en historie som involverer Kristiansen på åstedet. Derfor vil Viggo Kristiansen også være tema, både for aktoratets og forsvarets prosedyrer, sa Johan Øverberg.

NRK følger prosedyrene utover dagen.

Publisert 22.05.2024, kl. 09.20 Oppdatert 22.05.2024, kl. 09.26

Read Entire Article