Virginia (37) drepte sine egne foreldre: – En intelligent manipulator

3 hours ago 6


– Gardinene var alltid trukket for, og du kunne ikke se om noen var i huset, sier Phil Sargeant til BBC.

I 20 år har han vært nabo med ekteparet John og Lois McCullough i Chelmsford, nordøst for London.

 Essex policeJohn og Lois McCullough. Foto: Essex police

John (70) var en pensjonert universitetslektor, og blir beskrevet som en hardtarbeidende mann som dyrket hobbyer som golf og snooker.

I familien var han kjent for sine vitser, mens kona Lois (71) blir beskrevet som snill, omtenksom og full av omsorg. Hun elsket historie og var tilhenger av kongefamilien, melder den britiske radiostasjonen LBC.

Sammen hadde de fem døtre, og den yngste av dem – Virginia – bodde sammen med dem i det treetasjes rekkehuset.

 AP / NTBVirginia McCullough. Foto: AP / NTB

Til sine foreldre skal Virginia ha sagt at hun jobbet som webdesigner, men i realiteten var hun arbeidsledig og bare latet som at hun dro til kontoret.

Utad virket likevel alt som normalt hos familien i det rolige boligstrøket.

Men fra sommeren 2019 begynte det å skje merkelige ting.

Sendte bursdagskort

Ekteparet var ikke lenger å se i gaten, og naboer fikk høre av datteren at de hadde flyttet til kysten.

Andre fikk høre at de var på ferie – eller når leger eller familiemedlemmer forsøkte å få tak i dem fortalte hun at de var syke.

 Essex policeFoto: Essex police

De andre døtrene kunne få SMSer fra morens telefon om dagligdagse ting. Andre slektninger skal ha opplevd at Virginia McCullough utga seg for å være sin mor i telefonen, kom det frem under rettssaken.

Datteren skal også ha sendt bursdagskort og gaver i navnet til sin mor. I retten kom det også frem at hun også har utgitt seg for å være sin mor i kontakt med både politi og fastlegen.

– Utvilsomt var covid-restriksjonene et lykketreff for den tiltalte da hun fortsatte sitt bedrag om at foreldrene fortsatt var i live, uttalte aktor Lisa Wilding under rettsforhandlingene.

På fastlegekontoret opplevde de at det stadig ble booket timer for ekteparet, men hver gang ble de kansellert.

Til slutt ble en resepsjonist så mistenksom at det ble slått alarm.

«Du har i det minste tatt skurken»

15. september i fjor – drøye to uker etter at fastlegekontoret meldte inn bekymringen – bryter politiet seg inn i rekkehuset.

På seg har de kroppskameraer som filmer alt som skjer.

Inne i huset møter de Virginia McCullough, og da politiet spør om det er noe i huset som de bør vite om, svarer hun med rolig stemme:

– Ja, det er det. Skal jeg vise dere?

Så sier hun:

– Liket til faren min er der inne, sier hun.

– Hva med moren din, spør politibetjenten.

– Det er litt mer komplisert.

Datteren forteller i detalj hvordan hun drepte foreldrene. Faren døde av forgiftning, mens moren var blitt slått med en hammer og knivstukket til døde.

 Essex policeFoto: Essex police

Så sier hun til politibetjenten:

– Opp med humøret. Du har i det minste tatt skurken.

– Virginia er veldig farlig

Fredag denne uken ble Virginia McCullough dømt til livstid i fengsel, noe som innebærer at hun må sone i minst 36 år før hun kan vurderes for prøveløslatelse.

Hun har erkjent begge drapene, i tillegg til å ha svindlet sine døde foreldre.

I retten ble summen beregnet til nærmere 700.000 kroner, som følge å ha hevet pensjonene deres, brukt kredittkortene og solgt eiendeler.

 Essex policeFoto: Essex police

Hun skal ha brukt store summer på pengespill på nett mellom 2019 og 2023.

– Virginia McCullough drepte foreldrene sine med kaldt blod. Handlingene hennes var veloverveide, omhyggelige og utført på en slik måte at hun skjulte det hun hadde gjort så lenge som mulig, sier kriminalinspektør Rob Kirby, ifølge en pressemelding fra politiet i Essex.

– McCullough løy om nesten alle aspekter av livet sitt, hun holdt en fasade for å lure alle som sto henne nær, og hun utnyttet helt klart foreldrenes gode vilje, sier Kirby og fortsetter:

– Hun er en intelligent manipulator som valgte å drepe foreldrene sine uten omtanke, uten en tanke på dem eller de som fortsatt lider som følge av tapet av dem.

 Essex policeFoto: Essex police

Broren til Virginias mor, Richard Butcher, ba i retten dommeren om aldri å løslate sin niese:

– Virginia er veldig farlig. Hun har spredt mange løgner for å dekke over sine ugjerninger. Hennes evne til å drepe foreldrene sine undergraver min tro på menneskeheten.

– Virginia brukte vårt håp om å få se Lois og John til å manipulere oss. Jeg har gjennom årene blitt manipulert til å tro at søsteren min er i live, sa han.

Read Entire Article