884.000 Eurovision-finalen i helgen

4 months ago 35


884.000 så den godt over tre timer lange sendingen fra Malmö.

  • Bilde av Catherine Gonsholt Ighanian
mandag 13. mai kl. 12:00

NRK skriver i en epost:

«Årets Eurovision-finale ble sett av totalt 884.000 mennesker, og peaket på 950.000 da Gåte gikk på scenen. Nesten 1,4 millioner var innom sendingen i løpet av kvelden.»

I fjor var det i snitt 1,076 seere som fulgte Eurovision-finalen fra Liverpool. Det var da det laveste tallet for NRK på syv år.

I 2022 fulgte i snitt litt over 1,2 millioner seere finalen, mens nærmere 1,5 millioner så den i 2021.

I 2015 benket 1,6 millioner nordmenn seg foran den musikalske oppgjøret.

Rekord i nyere tid fikk man i 2009, da to millioner så Alexander Rybak gå til topps. Året etter hadde NRKs finaleshow på Telenor Arena drøyt 1,98 millioner seere.

Daily Mail skriver at mange briter i år sto over sendingen, og at «kun» 8,5 millioner fulgte lørdagens sending fra Malmö – mot 11 millioner på hjemmebane i fjor.

Hva tenker du?Så du på Eurovision Song Contest-finalen?aJa, og det var gøybJa, men det var kjedeligcNei, jeg droppet den bevisstdNei, bryr meg ikke om Eurovision

Det har vært voldsom oppstandelse og store kontroverser rundt årets Eurovision Song Contest, hovedsakelig knyttet til Israels omstridte deltagelse. Men Nederland sørget også for dramatikk i helgen, da deres deltager ble diskvalifisert timer før sending.

– Det har vært ganske brutalt å se hvordan dette har spilt seg ut, uttalte Norges delegasjonsleder, Stig karlsen, til VG søndag

Han spår heftige møter både hos hovedarrangør European Broadcasting Union (EBU) og NRK.

Mulig norsk juryforsømmelse

På toppen av det hele kan Daniel Owen i den norske fagjuryen ha gjort seg skyldig i regelbrudd, da han søndag gikk ut og beklaget at Norge ga Israel poeng.

Denne saken utredes nå.

Gåte havnet på jumboplass og tapte – men Norge kan trøste seg med å ha en solid andel av den sveitiske seieren.

To norske låtskrivere har vært med på å lage låten som Nemo(24) knuste konkurrentene med.

Han knuste for øvrig også trofeet:

Gåte furter imidlertid ikke for at TV-seerne sviktet dem.

«Hjertene våre gråter av ren glede over at rett person vant», skrev bandet på Instagram søndag.

«Det var ikke den ultimate følelsen for oss å ende opp sist i går, men tårene er tørket, og vi sitter igjen med en enorm følelse av takknemlighet for å ha fått være en del av Eurovision-samfunnet. Vi vet at vi gjorde alt vi kunne, og nøt hvert øyeblikk av opplevelsen.»

Read Entire Article