175.000 nye jobber i USA i april

5 months ago 47


«Månedens viktigste tall» kom inn lavere enn ventet.

Anleggsarbeidere jobber på en byggeplass i Boston. Foto: Michael Dwyer / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres.

Det ble skapt 175.000 nye jobber utenfor landbruket i USA i april. Det viser jobbrapporten «Nonfarm payrolls» fra amerikanske myndigheter.

På forhånd ventet analytikerne 240.000 nye jobber forrige måned, ifølge estimatene Bloomberg har hentet inn.

Jobbtallene har vært overraskende sterke i det siste, før denne månedens lavere vekst. I mars ble det skapt 303.000 nye jobber.

Les på E24+

Dette er renten du burde ha nå

«Nonfarm payrolls»-rapporten er en viktige pekepinn på hvordan det går i amerikansk økonomi. Antallet nye jobber omtales tidvis som «månedens viktigste tall», og følges tatt av markedet.

Sammen med prisveksten er arbeidsmarkedet noe av det viktigste USAs sentralbank, Federal Reserve (Fed), ser på når renten settes.

Tror på færre rentekutt

Amerikansk økonomi har klart seg bedre enn mange ventet i år, og ledigheten har holdt seg lav i lang tid.

Det til tross for at renten i USA har blitt satt kraftig opp de siste årene, i møte med høy prisvekst.

Inflasjonen har roet seg mye fra toppen, men utviklingen har begynt å peke i feil retning i det siste. I mars klatret inflasjonen til 3,5 prosent. USAs sentralbank påpekte i onsdagens rentebeslutning at det har vært mangel på fremgangen ned mot i inflasjonsmålet på to prosent.

Troen på rentekutt har falt. Markedet priser nå inn ett eller to amerikanske rentekutt i år, og at det første kan la vente på seg til november.

Read Entire Article