Warholm to hundredeler unna egen «verdens­rekord»

4 months ago 31


For første gang på tre år prøvde Warholm seg på den utradisjonelle distansen 300 meter hekk, men akkurat som på Bislett i 2021 leverte han varene.

Warholm løp inn til «verdensrekord», eller mer presist bestenotering i verden, på 33,26 sekunder den junikvelden i hovedstaden for tre år siden. Ingen har gjort det raskere siden, og det ble nesten en reprise fra 28-åringen på Fana Stadion i Bergen onsdag.

Der ble det nesten en kopi av Warholm som løp 33,28 – to hundredeler bak egen «verdensrekord».

– Det er veldig bra. Jeg er fornøyd med det, sier Warholm til NRK.

Se Trond Mohn Games fra Bergen direkte her:

Bestemte seg i siste liten

Dermed fikk Warhom brukbar valuta for turen til Bergen.

Avgjørelsen for at han skulle stille i Trond Mohn Games ble nemlig tatt to dager før stevnet, etter å ha sjekket værmeldingen.

– Det er jo helt sinnsyke forhold her. 27 grader! Hva skjer? sa Warholm da NRK møtte han i tirsdag kveld.

– Vi var først litt skeptiske. Der er Bergen og vær, og det var vanskelig å gamble på det. Det var meldt 12-13 grader på et tidspunkt, men plutselig var det 27 grader og fine vindforhold. Da var det plutselig interessant, sa han videre om vurderingen.

Da Warholm løp like over klokken 20 onsdag viste Yr.no litt kjøligere 23 grader, men med nærmest vindstille på stadion var det ypperlige forhold.

Perfekt start på OL-sesongen

Med verdens nest raskeste tid i sesongens første løp, er det liten tvil på at Warholm fikk en strålende åpning på en sesong som inneholder både EM og OL.

Neste uke – torsdag 30. mai – sesongåpner Warholm på hoveddistansen 400 meter hekk under Bilsett Games.

Kort tid etter begynner friidretts-EM i Roma. Der er nordmannen storfavoritt til å forsvare sine to strake EM-gull på 400 meter hekk, hvor det er innledende heat, semifinale og finale tre dager på rad fra 9. til 11. juni.

En snau måned starter også tittelforsvaret av OL-gullet, der Warholm begynner lekene i Paris med forsøk 5. august.

Hvis man skal forvente en lignende utvikling på sesongen som Warholm leverte sist han løp på rundt 33,28 på 300 meter hekk, så har norske friidrettsfans gode ting i vente.

Da fulgte nemlig Warholm opp rekordtiden med to verdensrekorder og OL-gull på 400 meter hekk.

Fikk streng beskjed fra kongen: – Jeg kjenner presset 00:37

Publisert 22.05.2024, kl. 20.05 Oppdatert 22.05.2024, kl. 20.10

Read Entire Article