Wall Street faller markant etter inflasjonstall

5 months ago 30


Høyere prisvekst enn ventet i USA sender bølger gjennom markedene fra start på Wall Street. De tre indeksene faller alle over én prosent.

Foto: MICHAEL M. SANTIAGO / AFP / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

De tre amerikanske indeksene faller alle markant fra start onsdag, etter at prisveksten i USA klatret til 3,5 prosent i mars.

På forhånd ventet økonomene en oppgang til 3,4 prosent, fra 3,2 prosent i februar, ifølge en Bloomberg-undersøkelse.

Ved åpningstid på Wall Street ser det slik ut for de tre indeksene:

  • Dow Jones-futures faller 1,27 prosent
  • S&P 500-futures faller 1,02 prosent
  • Nasdaq er ned 1,21 prosent

Like før inflasjonstallene fra USA ble sluppet var de amerikanske indeksene svakt opp i futureshandelen, men så snudde det raskt nedover.

– Dette kommer til å bety mindre sannsynlighet for rentekutt i juni og færre kutt i år. Det er tallenes klare tale, sier sjefstrateg i Nordea Markets Erik Bruce til E24.

Samtidig er det bevegelse i rentemarkedet der den amerikanske tiåringen har klatret til 4,485. På et tidspunkt lå den også over 4,5 prosent.

– 0,4 prosent månedsvekst er ikke det man håpet på. Rentene stiger og jeg regner med at aksjene reagerer negativt på det, fortsetter Bruce.

Fredag kom det tall som viste at det ble skapt 303.000 nye jobber utenfor landbruket i USA i mars – godt over ventede 214.00. Samtidig var ledigheten på 3,8 prosent, ned 0,1 prosent fra forrige måned.

Read Entire Article