Vitesse trekkes 18 poeng – knyttes til Roman Abramovitsj

5 months ago 34


Etterforskningen av Vitesse fant det sannsynlig at Roman Abramovitsj har en tilknytning til klubben. Foto: IAN KINGTON / AFP / NTB

Martin Ødegaards tidligere klubb står nå med ett minuspoeng (!) i ligaen. Dermed rykker de ned.

  • Bilde av Steffen Stenersen
fredag 19. april kl. 20:42

Kortversjonen

  • Vitesse trekkes 18 poeng i den nederlandske ligaen
  • Årsak: brudd på lisensreglementet og mistanke om at Roman Abramovitsj har eller har hatt kontroll over klubben
  • Vitesse står nå med minus ett poeng og rykker ned
  • Klubben har akseptert sanksjonen og vil ikke anke

Ifølge en pressemelding fra det nederlandske fotballforbundet har den uavhengige lisensnemnda ilagt klubben Vitesse trekk på 18 poeng.

Årsaken er at klubben gjentatte ganger over lengre tid ikke har overholdt kravene i lisensreglementet.

– Størrelsen på sanksjonen er basert på den ekstraordinære alvorligheten og omfanget av overtredelsene, sier lisensnemnda i en pressemelding.

Etterforskningen handler om det forbundet mener er tette bånd mellom Vitesse og den tidligere Chelsea-eieren Roman Abramovitsj.

Undersøkelser gjort viser at det er indikasjoner på at Abramovitsj har eller har hatt kontroll over Vitesse. Dermed er det risiko for brudd på hvitvaskingsreglene, skriver forbundet.

Klubben leverte heller ikke sin halvårsrapport på riktig vis, noe de tidligere har fått over en million kroner i bot for.

Den nederlandske klubben, som hadde Martin Ødegaard i stallen i 2018/19-sesongen, skriver i en uttalelse at de ikke vil anke saken.

– Selv om dette er en mørk dag for alle som bryr seg om Vitesse, er dette den dystre realiteten. En slik straff var uunngåelig. Samtidig, og dette ønsker jeg å gjøre helt klart, er vi ekstremt glad for å at vi får lov til å beholde lisensen. Den hang i en tynn tråd, sier klubbsjef Edwin Reintjes i en pressemelding.

Med fire kamper igjen å spille har dermed Vitesse minus ett poeng. Klubben har spilt på øverste nivå i Nederland siden 1989.

– Det er dog klart fra lisensnemndas svar at det er tro på klubbens nye retning. Vi klamrer oss til det og vil fortsette med den. Vitesse kommer ikke til å forsvinne, sier Reintjes selvsikkert.

Read Entire Article