Venner så knivstikking: – Det er helt ufattelig

5 months ago 53


ÅSTEDET: Politiet var raskt på stedet torsdag morgen. Foto: Tore Kristiansen / VG

De gikk på skoleveien sammen da en mann i 50-årene knivstakk den 12 år gamle kameraten deres.

mandag 29. april kl. 21:03

– Familien er svært preget over situasjonen og fortsatt i sjokk over det som har skjedd. Nå venter de på at saken skal gå sin gang, forteller Vigdis Branstorp.

Hun er bistandsadvokat til 12-åringens familie.

– Det er naturlig at man havner litt i et vakuum etter en slik hendelse, sier Branstorp.

Den siktede mannen i 50-årene erkjenner de faktiske forhold, men har ikke tatt stilling til straffskyld ennå.

– Jeg kan ikke komme med noen ytterligere opplysninger om saken nå, sier forsvarer Vetle André Mitchell Jensen til VG mandag kveld.

Hun forteller at familien tenker mye på vennene som ble vitne til at 12-åringen ble knivstukket. De gikk sammen med ham på skoleveien da kameraten ble knivstukket, forteller hun.

– Det er flere barn som har vært vitne til hendelsen. De er også svært preget av dette, sier hun.

– Familien er bekymret for dem, og tenker mye på dem. Det er en traumatisk hendelse – å gå sammen med en skolekamerat, og se vedkommende bli angrepet med kniv. Det er helt ufattelig, sier bistandsadvokaten.

Foto: Tore Kristiansen / VG

– Det er politiet som etterforsker saken, og kommunen har ikke konkrete opplysninger om det, men vi er kjent med at det er barn som har vært vitne til hendelsen, sier Silje Hobbel til VG.

Hun er direktør for kultur, oppvekst og aktivitet i Moss kommune, og forklarer hvordan kommunen har håndtert dette i forhold til vitnene og øvrige elever på skolen:

– På torsdag, den dagen hendelsen skjedde, var kommunens psykososiale kriseteam, sammen med skolelege og flere helsesykepleiere til stede på skolen hele dagen.

FLERE TILTAK: Silje Hobbel (t.v.) avbildet sammen med ordfører i Moss, Simen Nord, i forrige uke. Foto: Tore Kristiansen / VG

– Mange av våre elever har naturlig nok vært var preget av det som har skjedd også i dag. Både dem som så det som skjedde, men også mange andre elever på skolen, sier Hobbel.

Hun forteller at ansatte og elever blir ivaretatt med ekstra helsesykepleiere på skolen denne uken.

– Trygge voksne på skolen har i de ulike klassene lagt til rette for å svare på spørsmål og støtte opp rundt elevene som har behov for det. Ansatte og skolens ledelse har møtt elever på skoleveien for å trygge og ønske de velkommen til skolen, sier Hobbel som understreker at det nå er viktig at elevene kommer tilbake til vanlige rutiner.

Politiet har tidligere beskrevet det som en enkelthendelse som fremstår tilfeldig.

– Jeg kan bekrefte det politiet har sagt: At det ikke er noen form for foranledning, men at han blir et tilfeldig offer, sier Branstorp til VG.

Både 12-åringen og de andre barna som ble vitne til hendelsen skal avhøres. Når barn avhøres skjer det gjennom et såkalt tilrettelagt avhør på Statens barnehus.

Foto: Tore Kristiansen / VG

12-åringen kom lørdag hjem til familien etter å ha vært innlagt på sykehuset. Gutten er ennå ikke tilbake på skolen. Branstorp forteller at han får omsorg hjemme.

– Det er behov for oppfølging og kriseteamet i Moss er kontaktet for å håndtere saken, forteller bistandsadvokaten.

Hun forteller at både gutten og familien har fått flere hilsener etter hendelsen.

– De setter pris på den støtten de har fått fra alle rundt seg, sier bistandsadvokaten.

Read Entire Article