Væpnet aksjon på russesamling

4 months ago 37


SAMLINGSSTED: Russen var samlet på denne parkeringsplassen i Hordnesskogen utenfor Bergen da politiet rykket ut med bevæpnede patruljer. Foto: Google Earth

– Ikke ofte vi bevæpner oss når vi rykker ut til russearrangementer, sier politiet i Bergen etter at de gjorde nettopp det i natt.

  • Bilde av Håkon F. Høydal
onsdag 15. mai kl. 12:22

Kortversjonen

  • Politiet i Bergen bevæpnet seg ved utrykning til slagsmål mellom russ og ikke-russ på Hordnesskogen.
  • De rykket ut etter melding om knivtrusler
  • Stoppet og gjennomsøkte tre biler, og bortviste tre personer, men fant ingen kniv.

Politiet rykket ut med tre biler hvor alle patruljene var bevæpnet, da de natt til onsdag fikk melding om slagsmål mellom russ og ikke-russ på Hordnesskogen mellom Bergen og Fana.

De valgte å bevæpne seg da russ fortalte at de ble truet med kniv.

– Da vi kom til stedet var det en god del russ og andre personer tilstede, og det var en del bråk. Situasjonen fremstod som rimelig uoversiktlig. Det var mye russ og mye andre folk også. Vi fikk pekt ut tre biler med sju personer som var de aktuelle bråkmakerne, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt til VG.

Bilene ble stanset, og både personer og biler ble gjennomsøkt, uten at politiet fant noen kniv. Det var Bergensavisen som meldte om saken først.

Tre av personene i en av bilene ble bortvist fra stedet, etter at det var de som russen knyttet til den konkrete trusselsituasjonen, forteller operasjonsleder.

Politiet kom i kontakt med russen som skal ha blitt truet med kniv.

– Han oppfattet ikke selv at han var truet, men det var andre som oppfattet situasjonen slik, sier Dahl-Michelsen, som sier det er vanlig prosedyre å bevæpne seg i trusselsituasjoner med kniv.

– Det er ikke unaturlig å gjøre det når kniv nevnes. Men det er ikke ofte vi bevæpner oss for å rykke ut til russearrangementer, sier operasjonslederen.

Read Entire Article