UNRWA: Rundt 1 million mennesker har flyktet fra Rafah de siste tre ukene

4 months ago 33


Israels angrep i Rafah sør på Gazastripen har tvunget rundt 1 million mennesker til å legge på flukt, ifølge anslag fra FN-organisasjonen UNRWA.

tirsdag 28. mai kl. 09:53

– Dette skjer til tross for at det ikke er noen trygge steder å dra til som følge av luftangrepene. Det er mangel på mat og vann, hauger med avfall og dårlige levekår, skriver UNRWA på meldingstjenesten X.

Rafah har vært tilholdssted for over 1 million internflyktninger som har flyktet fra andre områder av Gaza. Før krigen, i 2017, var det registrert 171.899 innbyggere i byen.

Israel har trappet opp angrepene mot Rafah de siste ukene, til tross for at de tidligere i krigen ba palestinerne om å flykte dit fra kampene i nord.

Søndag ble minst 45 mennesker drept i et israelsk luftangrep som rammet en teltleir for internt fordrevne i byen. Angrepet har skapt kraftige internasjonale reaksjoner. Israel har selv sagt at de etterforsker hendelsen og statsminister Benjamin Netanyahu har kalt det «en tragisk ulykke».

Siden krigsutbruddet etter Hamas’ terrorangrep 7. oktober i fjor har over 36.000 palestinere blitt drept på Gazastripen. Mange av dem er sivile.

Publisert: 28.05.24 kl. 09:53Oppdatert: 28.05.24 kl. 09:53

Relaterte emner

Read Entire Article