Ukraina trekker tilbake soldater

4 months ago 35


Et område bombet av russiske styrker i Kharkiv. Foto: ROMAN PILIPEY / AFP / NTB

Russland rykker frem og Ukraina trekker tilbake soldater fra noen områder. Samtidig meldes det at president Volodymyr Zelenskyj avlyser utenlandsbesøk.

  • Bilde av NTB
onsdag 15. mai kl. 10:15

Forsvaret i Ukraina sier de har trukket seg tilbake fra enkelte områder i Kharkiv-regionen, der Russland er i gang med en offensiv.

Uttalelsen fra den ukrainske generalstaben kom tirsdag kveld.

– I visse sektorer i området ved Lukjantsi og Vovtsjansk har enheter forflyttet seg til gunstigere posisjoner som en konsekvens av fiendtlig ild og stormangrep, het det i uttalelsen.

Formålet var å redde livet til soldatene og unngå tap.

Siden forrige uke har russerne angrepet og rykket fram i Kharkiv-regionen nordøst i Ukraina. Selv hevder de å være langt forbi ukrainske forsvarslinjer. Angivelig har de erobret minst ti landsbyer.

En selvdreven artillerikanon i Vovtsjansk-regionen 12. mai. Foto: ROMAN PILIPEY / AFP / NTB

Også Ukraina bekrefter at de russiske invasjonsstyrkene er på fremmarsj.

– Fienden oppnår taktisk suksess for øyeblikket, skrev den ukrainske generalstaben i en oppdatering i sosiale medier mandag.

Flere enn 7500 mennesker er blitt evakuert fra Vovtsjansk og områder i nærheten, som ligger nær grensen til Russland.

Byen Kharkiv – hovedstad i regionen med samme navn – er den nest største i Ukraina. Her ble minst 20 mennesker såret i et russisk luftangrep som rammet en boligblokk tirsdag, ifølge lokale myndigheter.

Sivile evakuerer fra landsbyen Tsyrkunij i Kharkiv fylke. Foto: ROMAN PILIPEY / AFP / NTB

Avlyser besøk

Samtidig kommer beskjeden om at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har avlyst et planlagt besøk til Spania og møte med kong Felipe, opplyser det spanske kongehuset.

Zelenskyj skulle opprinnelig ha møtt kong Felipe i Madrid nå på fredag, men onsdag opplyser det spanske kongehuset at Zelenskyj har avlyst turen.

Årsaken til avlysningen er ikke kjent.

Read Entire Article