UD bekrefter: Taliban-representanter er i Norge

4 months ago 45


Representanter for Taliban fra Afghanistan er nå i Norge og deltar i et dialogforum om Afghanistans fremtid.

FLØY INN: I januar 2022 hadde norske myndigheter invitert en gruppe representanter fra Taliban til Norge. Denne gang er representantene på et lavere nivå, ifølge UD. Foto: Foto formidlet av Taliban
  • Bilde av Alf Bjarne Johnsen
onsdag 15. mai kl. 11:05

– Det er ikke Taliban-ledere, men grupper som representerer bevegelsen, som er i Norge for å tilrettelegge for inter-afghansk dialog, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) til VG.

Han bekrefter på VGs spørsmål at dette er en konferanse som foregår i Norge i disse dager. Dette er et forum med representanter fra ulike grupper afghanere, som Norge har lagt til rette for, fordi norske myndigheter er bekymret for situasjonen i Afghanistan.

Dialogforumet Afghanistan Future Thought Forum (AFTF) møttes i Oslo mandag, og konferansen avsluttes i dag onsdag.

Ifølge UD harkonferansen samlet om lag 35 afghanere, med representasjon av kvinner, minoriteter og ulike politiske syn.

Dette er det niende møtet i forumet, som ledes av Fatima Gailani.

BEKREFTER: Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier at Norge tilrettelegger et forum for dialog mellom afghanske grupper i Oslo. Foto: Helge Mikalsen / VG

– Norge har vært aktive i Afghanistan, også i Taliban-tiden før 2001, og vi var tungt til stede i de 20 årene med FN og ISAF-nærvær. Og vi har ikke tenkt å gi opp det afghanske folk. Det vil være i hvert fall være feil å si at vi skulle stoppe kontakten med Taliban nå når de styrer. legger utenriksministeren til.

Publisert: 15.05.24 kl. 11:00Oppdatert: 15.05.24 kl. 11:05

Relaterte emner

Read Entire Article