TV-streiken er avverget

1 month ago 17


Virke og Filmforbundet ble onsdag formiddag enige om årets lønnsoppgjør etter å ha meklet over elleve timer på overtid hos Riksmekleren.

onsdag 28. august kl. 12:00

– Virke er glad for å ha kommet i mål med årets lønnsforhandlinger med Filmforbundet. Vi har kommet til enighet, og unngår dermed en streik for ansatte i TV-underholdning, sier forhandlingsleder for Virke, Trond Teisberg, i en pressemelding.

– Våre medlemmer produserer TV-programmer som betyr mye for mange, og vi er glade for at de kan fortsette med det, fortsetter han.

Bilde av Trond TeisbergTrond Teisberg

Forhandlingsleder i Virke

Partene er enige om en lønnsvekst på minimum 5,2 prosent, i tråd med frontfaget, opplyser Virke. Filmforbundet opplyser at rammen på avtalen strekker seg opp til 6,8 prosent.

– Selv om vi ikke fikk gjennomslag for alle våre krav, mener vi at denne overenskomsten er et solid steg i riktig retning, sier forbundsleder Elisabeth O. Sjaastad i Norsk filmforbund.

Bilde av Elisabeth O. SjaastadElisabeth O. Sjaastad

Forbundsleder i Norsk filmforbund

Det var i forkant av meklingen varslet at rundt 400 fagorganiserte kunne bli tatt ut i streik i første omgang.

Som VG tidligere har skrevet, sto flere programmer i fare for å bli rammet. Blant disse var «Farmen», «Fjellhytta», «Jaget», «Vokteren» og «Alt for Norge».

Filmforbundet advarte om at TV-høsten kunne starte med mørke skjermer som følge av en eventuell streik.

Publisert: 28.08.24 kl. 11:56Oppdatert: 28.08.24 kl. 12:00

Relaterte emner

Read Entire Article