Tror Oslo Børs faller fra start

5 months ago 38


Etter en tung start på uken fortsetter børsnedturen tirsdag, tror analytikere.

Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres gjennom handelsdagen ...

Det er ventet at markedets øyne denne uken er rettet mot den urolige situasjonen i Midtøsten etter Irans gjengjeldelsesangrep på Israel i helgen.

Oslo Børs stengte gårsdagen med Hovedindeksen ned 1,04 prosent, mens det også på Wall Street var markant nedgang.

Meglerhuset Nordnet tror Oslo Børs åpner ned 0,5 prosent tirsdag, mens DNB Markets tror på en nedgang fra start på 0,6 prosent.

Les på E24+

Yngve Slyngstad: – Investorene krever 12–14 prosent årlig avkastning

I de asiatiske aksjemarkedene er det kraftig børsfall i morgentimene tirsdag. De mest toneangivende børsene har falt over 2 prosent, en nedgang som knyttes til Iran-angrepet.

«Den negative stemningen på Wall Street mandag smittet over på børsene i Asia tirsdag, dermed er tonen satt for de europeiske børsene i dag, inkludert det nordiske», skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i sin morgenrapport tirsdag.

Oljeprisen har styrket seg siden midnatt, og nordsjøolje (brent spot) handles en time før børsåpning for 90,57 dollar fatet.

– Det som skjer i Midtøsten med Iran, er spesielt sårbart for oljeeksporten siden det meste av global oljeeksport går gjennom Hormuzstredet. Iran har tidligere angrepet skip der, sa porteføljeforvalter i Anders Johansen i Danske Bank til E24 mandag.

Read Entire Article