Tirsdag 14. mai: Dette skjedde i natt

4 months ago 36


tirsdag 14. mai kl. 06:18
Foto: Tore Kristiansen / VG
  • Statsminister Jonas Gahr Støre uttrykker dyp bekymring over den økende volden og kriminaliteten i Oslo, med hyppige voldsepisoder som skyting og knivstikking. Han varsler tiltak for å bekjempe gjengkriminaliteten og styrke politiets arbeid, samt øke sikkerheten i bydeler som Mortensrud, Tøyen og Grønland.
  • Tidligere Rødt-leder Bjørnar Moxnes ønsker seg fire nye år på Stortinget og sikter på andreplassen på partiets Oslo-liste. Han har gått til psykolog etter tidligere tyverier og føler seg trygg på at det ikke vil gjenta seg.
  • Sør-Dakotas guvernør Kristi Noem, som tidligere har vært i hardt vær for å ha avlivet familiens hund, er nå nektet adgang til territorier tilhørende seks urfolkstammer. Det skjer etter kontroversielle uttalelser om stammeledere og narkotikakarteller.
  • USAs utenriksminister Antony Blinken har ankommet Ukraina for å møte president Volodymyr Zelenskyj og andre ledere, for å forsikre om fortsatt amerikansk støtte. Besøket var ikke offentlig kunngjort og Blinken ankom med tog. Han skal også holde en tale om Ukrainas fremtid.

Relaterte emner

Les også

Read Entire Article