Stabæk-trener Jan Jönsson tok seg inn på banen og «taklet» spiller – ble utvist

5 months ago 44

STABÆK-TRENER: Jan Jönsson i forbindelse med en VG-reportasje i mars. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det er ingen tvil om hva som blir den store snakkisen etter Vålerengas 3–2-seier mot Stabæk.

• Bilde av Mats Arntzen
tirsdag 23. april kl. 20:19

For noen minutter på overtid førte Vålerenga-spiller Karina Sævik ballen fremover på venstresiden.

Idet hun krysset midtstreken hadde ballen vært over sidelinjen og det ble dømt kast til Stabæk.

Ettersom dommer brukte litt tid på å blåse i fløyten så fortsatte Sævik å føre ballen fremover.

Da entret Stabæk-trener Jan Jönsson banen og stoppet Sævik med en kroppstakling – flere meter inne på banen.

Jönsson strakk armene i været og bedyret sin uskyld, men dommer Veronika Fjeldvær dro opp det røde kortet.

PÅ FARTEN: Karina Sævik, her fra møtet mellom lagene i mars. Foto: Lise Åserud / NTB

Vålerenga topper tabellen med full pott etter fire kamper, mens Stabæk har seks poeng på fem kamper.

Olaug Tvedten sendte Vålerenga i føringen da hun satte inn 1-0 etter 13 minutter, men Iris Omarsdottir utlignet til 1-1 da hun satte ballen i mål like etterpå.

Etter 22 minutters spill tok vertene ledelsen på nytt ved Karina Sævik. Det ble ikke scoret flere mål før pause. Lagene gikk av banen på stillingen 2-1.

Ylinn Tennebø sørget for at stillingen var 3-1 fem minutter etter sidebytte. Omarsdottir scoret sitt andre mål da hun gjorde 2-3 sju minutter før slutt.

Fire minutter på overtid ble en av Stabæks spillere sendt i dusjen etter å ha pådratt seg et rødt kort. Det ble ikke flere nettkjenninger i kampen. Da sluttsignalet lød, viste resultattavla 3-2.