Sindre Finnes eide aksjer for 2,4 millioner

4 months ago 41


Sindre Finnes har lovet å selge alle aksjene i løpet av 2024. Ved inngangen til året hadde han aksjer for over to millioner.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

I første versjon av denne saken skrev E24 at Sindre Finnes eide aksjer for 16,8 millioner kroner. Det stemmer ikke. E24 tok ikke hensyn til en aksjesammenslåing i Nordic Mining. Derfor ble totalsummen feil.

Det viser aksjonærregisteret, som ble publisert onsdag.

Sindre Finnes sto oppført med aksjer i disse selskapene:

Porteføljen består av færre selskaper enn ved inngangen til 2023. Finnes er ute av selskaper som Scatec, Kahoot og Schibsted.

Samtidig var han inne igjen i Nordic Mining, et selskap han har hatt suksess med tidligere.

E24 har ikke lykkes å få kontakt med Finnes torsdag.

Finnes: Selger seg ut i 2024

Sindre Finnes uttalte i november i fjor at han skulle slutte å kjøpe aksjer, og skulle selge seg ut av alle børsnoterte aksjer innen utgangen av 2024.

– Jeg slutter nå, og vil avstå fra det så lenge Erna er en ledende rikspolitiker, skrev Finnes i en e-post til DN i november 2023.

– Fremover vil jeg gradvis selge alle mine børsnoterte enkeltaksjer, og senest innen 31. desember 2024, i god tid før neste stortingsvalg, vil jeg ikke eie noen børsnoterte enkeltaksjer eller finansielle instrumenter.

Lite innsyn

Aksjonærregisteret blir bare oppdatert én gang i året, og viser privatpersoner og selskaps aksjebeholdning ved nyttår.

Kjøp og salg av aksjer i løpet av året blir ikke plukket opp i registeret. Noen tjenester, som E24s investorlister, kan gi innsyn i noen av handlene i børsnoterte selskaper.

Her kan man blant annet se at Finnes gjorde noen kjøp i november 2023, og i desember samme år. E24s investorlister viser de 50 største handlene i hvert selskap hver dag, og det er bare de gangene Finnes’ handler har vært blant de største det er mulig å se handler.

Handlet mens kona var statsminister

E24 avdekket i 2023 at Sindre Finnes var svært aktiv i aksjemarkedet samtidig som kona var statsminister.

Etter E24s artikler la Finnes og Solberg frem en liste over alle aksjehandlene, som viste at han hadde gjort over 3.000 handler i de åtte årene Solberg var statsminister.

Det førte til at hun var inhabil i en rekke saker hun behandlet som landets leder. Stortingets kontrollkomité undersøkte saken og ga Solberg sterk kritikk.

Erna Solberg fortsatte som Høyre-leder, og stiller som partiets statsministerkandidat til valget i 2025.

E24s dekning av politikerne og deres ektefellers aksjekjøp førte også til at Ola Borten Moe gikk av som forskning- og høyere utdanningsminister, og at Anniken Huitfeldt ikke fortsatte som utenriksminister.

Read Entire Article