Senatet i USA vedtok hjelpepakke til Ukraina

5 months ago 77


Et flertall i det amerikanske Senatet stemte sent tirsdag kveld for en stor støttepakke til Ukraina. Vedtaket inkluderer støtte til Israel og Taiwan.

Senatet stemte over den viktige hjelpepakken tirsdag kveld. Foto: Mariam Zuhaib / AP / NTB
onsdag 24. april kl. 03:43

Allerede før opplesingen av stemmene var ferdig, ble det klart at det var nok ja-stemmer til å vedta hjelpepakkene.

Avstemningen kommer etter flere måneders dragkamp frem og tilbake mellom demokratene og republikanerne.

– Vestlige demokratier står muligens overfor den største trusselen siden slutten av den kalde krigen, sa senatsleder Chuck Schumer etter at senatorene besluttet å sette strek for debatten og ta vedtakspakken opp til avstemning.

– Vi kan ikke la våre venner verden rundt vente et øyeblikk lenger, la han til ifølge CNN.

Les også: Bakgrunn: Støttepakken til Ukraina behandles i Senatet

Støttepakken til Ukraina er på 61 milliarder dollar. Samtidig kan Taiwan få en støttepakke på 8,1 milliarder dollar, mens Israel får militær støtte på 13 milliarder dollar.

Hjelpepakken til Israel inkluderer drøyt 9 milliarder dollar i humanitær bistand til Gaza og andre utsatte grupper og 3,6 milliarder til å styrke Israels sikkerhet.

Støtten til de tre landene ble lagt fram som én pakke. Der er det også bakt inn et fjerde forslag, som åpner for at det sosiale mediet Tiktok forbys i USA.

Støttepakken ble vedtatt i Representantenes hus lørdag etter uker med forsinkelser og debatt. Etter behandlingen i Senatet havner saken på Joe Bidens bord. Han har lovet å undertegne støttepakkene raskt.

Read Entire Article