Salmar faller på Oslo Børs

5 months ago 36


Laksegiganten Salmar slaktet mer enn ventet forrige kvartal, men var samtidig plaget av perlesnormanet i Nord-Norge.

Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,48 prosent rett etter åpning torsdag.

Oljeprisen har klatret snaut én dollar siden stengetid for Børsen i går. Brent spot-prisen ligger på 90,4 dollar fatet i skrivende stund.

Les på E24+

Oslo Børs ser attraktivt ut – både absolutt og relativt

I USA var det bred nedgang på Wall Street onsdag kveld, etter at de amerikanske inflasjonstallene klatret mer enn ventet i mars. På Asia-børsene var stemningen mer blandet i dag tidlig.

Salmar slaktet mer enn ventet

Norges nest største oppdretter slaktet 52.900 tonn i første kvartal. Det er en oppgang fra 48.500 tonn på samme tid i fjor. På forhånd ventet analytikerne et slaktevolum på 48.607 tonn, ifølge Bloomberg.

Lakseoppdretteren påpeker samtidig at superiorandelen, den fineste fisken som får høyest priser, er lav i Nord-Norge på grunn av perlesnormaneten.

– Vi tolker dette som at selskapet forsøker å guide markedet ned litt, skriver Arctic-analytiker Christian Olsen Nordby i en analyse.

Totalt sett synes analytikeren det er vanskelig å spå totaleffekten av oppdateringen, men han tror konsensus (snittet av analytikernes forventninger) ligger litt for høyt i lys av kommentaren om den lave superiorandelen.

Salmar-aksjen faller 3 prosent i tidlig handel.

Olsen tror også betydningen av meldingen kan smitte over på de andre norske oppdretterne, når selv giganten Salmar er negativt påvirket av nedgraderinger.

Kongsberg Automotive får milliardkontrakt

Det har kommet nyheter fra flere selskaper siden sist det var handel på Oslo Børs.

  • Bildelprodusenten Kongsberg Automotive får en kontrakt med totale inntekter på over 105 millioner euro, tilsvarende 1,2 milliarder kroner. Kontrakten er femårig og gjelder utstyr til tunge lastebiler i forbindelse med ny EU-lovgivning for å regulere CO₂-utslipp.
  • Kingfish Company melder at de er nærmere lønnsomhet, med høyere margin som følge av økt produksjon. Den landbaserte oppdretteren av yellowtail (også kalt kongemakrell) økte inntektene med 17 prosent til 21,9 millioner euro (255 millioner kroner) i 2023.
  • Klaveness Combination Carriers (KCC) økte den gjennomsnittlige inntjeningsraten (TCE) i første kvartal økte fra kvartalet før, og landet innenfor selskapets guiding. For hele flåten kom den på 40.514 dollar per dag i kvartalet. KCC hadde guidet på 40.000-41.500 dollar.
  • Astrid Skarheim Onsum, styreleder i det norske droneselskapet Nordic Unmanned, går av med umiddelbar virkning. Det samme gjør styremedlem Siw Ødegaard.

Har hentet penger

Flere Oslo Børs-selskaper har siden stengetid i går meldt om innhenting av friske penger.

  • Dolphin Drilling har hentet 432 millioner kroner gjennom en rettet emisjon, med en tegningskurs på 6 kroner per aksje. Aksjen hadde en sluttkurs på 6,72 kroner onsdag.
  • Hydrogenpro har sikret 82,7 millioner kroner i emisjon, til en tegningspris på 12,52 kroner per aksje. Aksjen hadde en sluttkurs på 14,54 kroner onsdag.
Read Entire Article