Ruud avslører hamstringtrøbbel

5 months ago 41


Casper Ruud er i gang med grussesongen. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB

Casper Ruud (25) fikk problemer med låret i Portugal, men ikke nok til å ødelegge for grussesongen. Han avslører et ambisiøst mål for perioden på favorittunderlaget.

tirsdag 9. april kl. 07:17

Nordmannen åpnet grussesongen med å ta seg til semifinale i ATP 250-turneringen i Estoril. Han klarte ikke å forsvare fjorårets tittel og røk til slutt for Pedro Martínez.

Underveis i det tredje settet trengte han behandling for det som så ut til å være trøbbel i låret. Det viste seg å være en kjenning i hamstringen, opplyser Ruud til NTB. Det er blitt grundig sjekket i helgen.

– Det er ikke noe alvorlig som man må passe altfor mye på. Det var gode nyheter, forteller Ruud til NTB.

Ruud er seedet som nummer åtte i Masters 1000-turneringen i Monaco. Han møter chilenske Alejandro Tabilo i den første kampen.

– Jeg er alltid litt nervøs i starten. Man vil ikke stupe på hodet ut av turneringen tidlig. De første rundene kan være utfordrende, og det blir det nå òg.

Ruud åpnet 2024-sesongen på imponerende vis på hardcourt og har spilt to finaler på ATP-touren allerede. Fasiten til i år er 20 seirer og seks tap.

På grus har Ruud tatt ni av sine ti titler. Foto: RODRIGO ANTUNES / EPA / NTB

Nå venter fire store turneringer på rødgrusen (Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma) før det hele toppes med Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris. Der har Ruud vært i de to siste finalene.

– Det blir noen spennende to-tre måneder nå. Jeg håper det kan være givende måneder for min del. Jeg har åpenbart mye å forsvare i Roland-Garros, men så er det noen turneringer jeg ikke har så mye å forsvare i. Jeg håper jeg kan finne storformen i starten av grussesongen også i år, forteller han.

Og målet er håndfast for de kommende turneringene:

– Jeg har satt meg et lite mål for grussesongen, og det er å prøve å nå minst kvartfinale i alle turneringene jeg stiller opp i. Helst bedre og så klart, men det er et minimumsmål jeg har prøvd å sette meg i. Jeg må prøve å være i den modusen at kvartfinalen skal man minst få til, sier Snarøya-mannen.

Korte videoer

Publisert: 09.04.24 kl. 07:17

Relaterte emner

Read Entire Article