Røper Sørloth-samtaler: – Greit å diskutere situasjonen

4 months ago 60


Foto: Frederik Ringnes / NTB

Alexander Sørloth (28) er skadet, men møtte likevel opp på Ullevaal. Der ble fremtiden diskutert med landslagssjefen.

Ullevaal søndag 2. juni kl. 14:00

– Det har litt med kulturen vår å gjøre. Han er ekstremt glad i landslaget, sier landslagssjef Ståle Solbakken om Sørloths tilstedeværelse.

Den norske landslagsspissen pådro seg en hamstringskade i siste serierunde i Spania. Derfor er han utilgjengelig til landslagets kamper mot Kosovo og Danmark.

Men trønderen dukket likevel opp på Ullevaal søndag ettermiddag.

– Han sa at han kom for å tilbringe én dag med oss. Da er han ikke dårligere enn at han kjører noen markedsaktiviteter, tilbringer tid med guttene, spiser og er her. Det tror jeg er fordi guttene trives godt, sier Solbakken.

Foto: Frederik Ringnes / NTB

Under pressetreffet på søndag røpte Solbakken at han har hatt en ti minutters prat med Sørloth om fremtiden hans i Villarreal.

Sørloth endte med 23 mål i serien, bare ett mål bak toppscorer Artem Dovbyk hos Girona. Dermed kommer trønderen trolig til å være et hett navn på overgangsmarkedet i sommer – og spanske medier hevder blant annet at storklubben Atlético Madrid er interessert.

– Han er en voksen mann og trenger ikke råd, men jeg synes det var greit å diskutere situasjonen ettersom han kom hit og var her med oss, sier Solbakken.

UHELDIG: Alexander Sørloth skadet seg tidlig i siste seriekamp og fikk dermed ikke sjansen til å ta igjen Artem Dovbyk i jakten på å bli toppscorer i La Liga. Her er Sørloth etter at han scoret fire (!) mål mot Real Madrid. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB

Sørloth har tidligere etterlyst mer stabilitet og færre klubbskifter. Dermed kan han fort ende opp med et tøft dilemma dersom en storklubb med tittelambisjoner ringer i sommer.

Trønderen signerte for Villarreal i fjor sommer.

– Tenker du at det er en for stor risiko å gå til en så stor klubb? spør VG.

– Det spørs hva som selges inn. Skal du være nummer én på topp? Så store klubber har gjerne fire-fem spillere i én posisjon. Hva blir du lovet? Hvor stabil er klubben? Uavhengig om det er «Alex» eller Atlético Madrid, er det sånne ting jeg tenker på, sier Solbakken.

Landslagssjefen kunne ellers melde at det foreløpig ikke er flere forfall til privatlandskampene.

– Noen kommer med brekt nese og kinnbein, men som skal spille og trene med maske. De «såkalte» store gutta (Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard) er her. Det er ikke lett. Det er nok et press fra omgivelsene om at de kanskje skal ta en pust i bakken for å være enda bedre forberedt til neste sesong, spekulerer Solbakken.

Han innrømmer at han gjorde det samme da han trente FC København i Danmark.

– Jeg gjorde det da spillerne hadde spilt mye og hadde hatt småskavanker, men alle er her med oss. Det synes jeg vi skal være glade og litt stolte over, sier landslagssjefen.

Read Entire Article