Rødt-lederen til knallhardt angrep på Frp-Listhaug

4 months ago 28


– Sylvi Listhaug: Du har frekkhetens nådegave! Slik gikk Rødt-leder Marie Sneve Martinussen til et knallhardt angrep på Frp-lederen i åpningstalen til Rødt-landsmøtet.

  • Bilde av Alf Bjarne Johnsen
følger Rødt-landsmøtet i Oslo fredag 24. mai kl. 15:08

Rødts landsmøte i Oslo fredag ettermiddag er tenkt å vare i bare tre timer.

Det er to saker på dagsorden: Politisk tale, og valg.

Senere fredag ettermiddag skal landsmøtet velge Martinussen som ny partileder etter Bjørnar Moxnes, som trakk seg etter «solbrille-gate» i fjor.

Martinussen (38), opprinnelig fra Kirkenes, er foreslått av en enstemmig valgkomite.

I åpningstalen til landsmøtet etterlot hun ingen tvil om hvem som blir partiets hovedmotstander fremover. Og hun snakket direkte til Frp-lederen:

Rakker ned

– Du rakker ned på alle andre, men husker du sist dere satt i regjering? Da måtte du trekke deg som statsråd etter et mistillitsforslag fra Rødt, fordi du hadde lagt deg ut med stortingsflertallet, sa den nye Rødt-lederen.

– Forhåpentligvis lærte du litt av ei lekse om at det går ei grense og at regjeringen er underlagt folkevalgt kontroll. Maktpolitikere slipper ikke unna med hva som helst, fortsatte hun i talen.

Les også: Blir ny partileder: Et Sneve av rødt

Ansvar for pensjonsreformen

Rødt-lederen trakk fram flere saker som hun mener at Frp har et ansvar for fra årene da Frp og Listhaug var med i Erna Solbergs regjering.

– Dere administrerte den usosiale pensjonsreformen. Dere prioriterte dem som var velstående og mektige fra før over folk flest, sa hun.

Marthinussen hadde flere saker på sin Frp-liste:

– Dere styrte kraftpolitikken i hele deres regjeringstid. Med fire energiministre. Listhaug var selv blant dem. Dere innførte EUs tredje energimarkedspakke, førte Norge inn i EUs energibyrå ACER og sto på TV og løy så det rant om at strømprisene ikke skulle øke og Norge ikke skulle miste kontroll over kraften, fortsatte hun.

«Acer-prinsessen»

– Når det er snakk om å føre folk bak lyset, er Frp mestere i faget. Acer-prinsessa Sylvi Listhaug må holdes langt unna kontroll over norsk kraft, sa Marthinussen.

Hun sa at hovedmålet for Rødt i valgkampen i 2025 er å «stenge dørene på statsministerkontoret for Erna Solberg og Sylvi Listhaug i 2025».

– Den kampen er vi klare for, sa Rødt-lederen.

Samtidig vil hun arbeide for at Rødt skal vokse ut over dagens åtte stortingsrepresentanter, og få en hånd på rattet i et rødgrønt flertall etter neste stortingsvalg.

– Mange er skuffet over den regjeringen vi har i dag. Det er jeg ofte selv. Samtidig vil jeg advare mot et skifte bare for skiftets del. Det er ikke friskt å få tilbake Erna Solberg og Sylvi Listhaug, For å si det sånn, fortsatte hun.

Read Entire Article