Rodal mener legenden mislykkes uten Ingebrigtsen: – De er ikke vinnertyper nok

1 month ago 7


For kort tid før pressekonferansen med Ingebrigtsen, Josh Kerr, Cole Hocker og Yared Nuguse i Zürich, kom nyheten om at alle de tre sistnevnte skal løpe i den nye serien i 2025.

Den amerikanske sprintlegenden Michael Johnson står bak, og lokker med store premiepenger i nyvinningen «Grand Slam Track». De tre nevnte utøverne skal møtes fire helger neste sesong, alle gangene på både 800 og 1500 meter.

De duellene går etter alle solemerker uten Ingebrigtsen.

– Jeg er ikke noen 800-meterløper og jeg blir nok ikke å konkurrere så mye på det. Det har jeg vel aldri gjort, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Det frister ikke å løpe de 800-meterne bare for å få duellene på 1500?

– Det er nok en dårlig løsning, flirer 23-åringen.

Rodal: – Uinteressant

Når nordmannen ikke står på deltakerlisten, mener Rodal det er en svakhet for produktet Michael Johnson prøver å selge.

– Dueller uten at de beste er med er jo uinteressant. Han oppnår ikke det han vil oppnå uten Jakob.

– Hvorfor mener du at de ikke kan bære dette konseptet på sine skuldre?

– De er ikke vinnertyper nok.

– Hva legger du i det?

– Uten Jakob så har du ikke profilen som både vinner løp og setter verdensrekord. Det er det ultimate, å få de som både vinner og er kapabel til å utfordre rekorder.

NRKs friidrettsekspert vet naturligvis godt at Kerr og Hocker er regjerende mestere i VM og OL. Han tror likevel det er andre distanser som blir mer spennende, men legger til:

– Det blir artig. Det mangler et trekkplaster, men det er ikke sånn at jeg ikke skal se det.

– Men kanskje ikke midt på natten?

– Nei. Det blir det nok ikke.

For det kan bli nødvendig å sitte lenge våken om man skal se det direkte. Trolig blir det kun ett stevne i Europa, mens tre av dem går av stabelen på motsatt side av Atlanteren.

Vinneren i mellomdistansekategorien etter samtlige løp stikker av med 100.000 dollar, rundt 1,2 millioner kroner.

– Det vekket min interesse umiddelbart. Jeg ble trigget da de tok kontakt og ønsket å signere meg. Jeg tror det å løpe flere løp og litt annerledes løp, som ikke er med hare, og mer taktisk blir gøy og kult, sier Nuguse til NRK.

Positiv til flere konkurranser

Han trekker i likhet med Josh Kerr frem det taktiske aspektet. Skotten refererer til Diamond League som tempoløp, altså der det alltid legges opp til høy fart.

Verdensmesteren fra Budapest tror likevel det blir tid til litt annet:

– Det er plass til begge delene i denne sporten med disse duellene. Dette blir mitt andre Diamond League-stevne i år og jeg er sikker på at jeg skal få klemt inn to neste år også.

Josh Kerr, Cole Hocker og Yared Nuguse

ÅTTE STJERNEMØTER SIKRET: Josh Kerr, Cole Hocker og Yared Nuguse, som tok medaljene på 1500 meter i OL, skal møtes minst åtte ganger før VM neste sesong.

Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

Ingebrigtsen trives veldig godt med høy fart – og taper nesten aldri i Diamond League. Han ser positivt på den nye stevneserien, selv om den ikke passer ham særlig bra.

– Jeg tror åpenbart, som nevnt tidligere, at dette er bra for alle. Det engasjerer mange personer og det er morsomt å se på. Grand Slam og potensielt andre konsepter hjelper sporten og oss utøvere til å utvikle oss, og gjøre det vi elsker mest. Dette betyr flere konkurranser og flere muligheter – det er godt.

Det andre alternativet for Ingebrigtsen ville vært å løpe 3000 meter og 5000 meter med to dagers mellomrom. Fire ganger i året.

– Hvis det ikke blir endret så blir jeg overrasket. Det blir spennende å se.

  • 1500 meter i Zürich vises på NRK som en del av Diamond League-stevnet, som starter 20.00 torsdag kveld. Der møtes Ingebrigtsen, Hocker, Kerr og Nuguse.

Publisert 05.09.2024, kl. 13.46

Read Entire Article