Reagerer på Norges kamptidspunkt: – EM i amatørskap!

5 months ago 42


– Jeg synes det er synd. Spesielt når det er Uefa som organiserer begge kampene, da burde det være mulig å finne en løsning som gjør at man kan se begge deler, sier NRKs fotballekspert Andrine Stolsmo Hegerberg.

  • 20.45: EM-kvalifisering: Nederland – Norge
  • 21.00: Kvartfinale i Mesterligaen: Real Madrid – Manchester City
  • 21.00: Kvartfinale i Mesterligaen: Arsenal – Bayern München

Det ble noen mildt sagt hektiske timer for fotballinteresserte tirsdag kveld. For da første kamp i kvartfinalene i Mesterligaen ble blåst i gang, hadde Nederland tatt ledelsen hjemme mot Norge i EM-kvalifiseringen.

I tillegg til Norges kamp, startet også EM-kvalifiseringskampene mellom Irland – England og Skottland – Slovakia 20.30 og ble dermed i stor grad spilt samtidig som de to gigantoppgjørene i Mesterligaen.

Samtidig ble hele 20 andre kamper i EM-kvaliken tirsdag startet 19.00 eller tidligere, og dermed ferdigspilt før kampene i Mesterligaen.

– EM i amatørskap!, skriver Nettavisens sportskommentator Ernst A. Lersveen på X.

Hegerberg er tydelig på at tirsdagens kamper i Mesterligaen er av det store slaget, men gleder seg samtidig over et godt tilskueroppmøte i nederlandske Breda.

andrine hegerberg

EKSPERT: Andrine Stolsmo Hegerberg.

– Døgnet er såpass langt at jeg ikke helt skjønner at det ikke går an å løse det på en litt bedre måte, fortsetter hun.

Ekspertkollega Elise Thorsnes stiller spørsmålet om hvilke kamper som var spikret i kalenderen først, før hun sier:

– Hvis kvartfinalene var fastsatt før, så tror jeg det hadde vært lettere å flytte Norges kamp. Men jeg tror ikke de (Uefa) tar hensyn til disse kvalikkampene her.

NRK har kontaktet Uefa og spurt om hvorfor kvalikkamper ble lagt samtidig som Mesterliga-kampene, men har foreløpig ikke fått svar.

Første tap under Grainger

Norge sto med tre seirer og 12–0 i målforskjell på Gemma Graingers tre første kamper som landslagstrener, men borte mot Nederland ble det langt tøffere.

Riktignok var det Norge som kom til de første sjansene, men før det var spilt seks minutter lå ballen i nettet bak Norge-keeper Cecilie Fiskerstrand.

Hjemmelagets Lineth Beerensteyn mottok ballen like ved hjørnet av 16-meteren. Med et par berøringer la hun ballen til rette, før hun skrudde ballen rundt Thea Bjelde og i mål bak en utspilt Fiskerstrand.

– Det er den klassen som er hos disse spillerne. Det føles brutalt, sa NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp.

Det ble også kampens eneste mål, i en relativt sjansefattig kamp.

Topper gruppa tross tap

Norge vant 4–0 mot Finland i første kamp i EM-kvalifiseringen, hvor Nederland og Italia er de to antatt vanskeligste motstanderne.

Det er også de to beste i gruppen som går direkte videre til neste års EM, mens de to øvrige begge må ut i playoff.

Dermed hadde Norge muligheten til å skaffe seg en drømmestart på EM-kvaliken, men etter tirsdagens tap er istedenfor gruppen vidåpen. Nederland tapte mot Italia i forrige uke, mens Finland slo Italia 2–1 tidligere tirsdag.

Dermed står alle lagene med tre poeng og Norge foreløpig på topp med best målforskjell.

– Nederland som var tippet som gruppefavoritt har ikke overbevist i kveld og tapte mot Italia. Tre poeng til hvert lag er egentlig litt beskrivende for kampene som har vært, sa NRKs fotballekspert Andrine Stolsmo Hegerberg i pausen.

Publisert 09.04.2024, kl. 22.40 Oppdatert 09.04.2024, kl. 22.43

Read Entire Article