Putin i kinesisk intervju: Åpen for Ukraina-dialog

4 months ago 35


Russlands president Vladimir Putin sier i et intervju med Xinhua at han er åpen for Ukraina-dialog, men på visse vilkår. Foto: Vjatsjeslav Prokofjev / Sputnik / AP / NTB

Russlands president Vladimir Putin sier i et intervju med det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua at han er åpen for dialog rundt Ukraina.

onsdag 15. mai kl. 02:22

– Men eventuelle Ukraina-forhandlinger må ta høyde for interessene til alle landene som er involvert i konflikten, inkludert vårt eget land, sier presidenten til Xinhua.

I intervjuet skryter Putin av Kina og sier at landet har forståelse for årsaken til Ukraina-krisen og dens globale geopolitiske innvirkning.

Putin snakker også om forholdet mellom Kina og Russland og sier at det økonomiske båndet mellom de to landene har store muligheter. Begge land fremmer velstand via et utvidet og gjensidig nyttig samarbeid, hevder den russiske presidenten.

MØTE I OKTOBER: President Putin og president Xi under et møte i Beijing i oktober i fjor. Foto: SPUTNIK / Reuters / NTB

Xi og Putin har møttes mer enn 40 ganger.

– Vi møttes første gang i 2010, og vi har møtt hverandre og ringt hverandre jevnlig siden, sier Putin.

– Våre møter er ikke bare prat mellom gamle venner, som også er viktig, men også en utveksling av ideer og temaer på den bilaterale og internasjonale agendaen.

Publisert: 15.05.24 kl. 02:22Oppdatert: 15.05.24 kl. 02:22

Relaterte emner

Read Entire Article