Prisveksten i eurosonen landet på 2,4 prosent i april

5 months ago 40


EUs statistikkbyrå Eurostat la tirsdag frem inflasjonstall for eurosonen i april.

«Anti-inflasjon» brukes som slagord for å vise frem priskutt på en dagligvarebutikk i Paris. Foto: SARAH MEYSSONNIER / Reuters / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Prisveksten i eurosonen landet på 2,4 prosent i april.

Tallene fra Eurostat Eurostat Tallene fra Eurostat inkluderer de 20 landene i EU som bruker euro som valuta.inkluderer de 20 landene i EU som bruker euro som valuta.

I mars endte prisveksten på 2,4 prosent og på forhånd hadde analytikerne ventet en uendret prisvekst fra måneden før. Kjerneinflasjonen, som er prisvekst utenom energivarer og avgiftsendringer, var ventet å komme inn på 2,6 prosent. I mars var kjerneinflasjonen på 2,9 prosent.

Les på E24+

Fem eksperter: Slik ville vi investert 100.000 kroner nå

Tryggere med rentekutt

I en morgenrapport fra Handelsbanken står det at dersom prisveksten kommer inn som ventet, gir det mulighet til å kutte innskuddsrenten allerede i juni:

– Om kjerneinflasjonen skulle avta så mye som analytikere venter, så vil det gjøre ESB noe mer trygg på å kunne kutte renten i juni, står det i rapporten.

Den europeiske sentralbankens (ESB) inflasjonsmål er to prosent.

På rentemøtet i starten av april, holdt sentralbanken renten uendret på fire prosent. Renten i eurosonen har ligget på dette nivået siden september.

Det er stor tro på at første rentekutt kommer i juni. Markedet priser inn 90 prosent sjanse for dette.

I forbindelse med rentemøtet i april uttalte sentralbanksjef Christine Lagarde at «noen» medlemmer i sentralbanken ønsket å kutte renten allerede nå, men at et klart flertall ønsket å avvente.

Tidligere i dag kom inflasjonstall fra Frankrike, som viser at prisveksten var på 2,2 prosent i april, målt mot samme tid året før. I Tyskland ble det lagt frem foreløpige inflasjonstall i går. Prisveksten var 2,2 prosent på årsbasis i april også her.

Read Entire Article