Presidentene krangler om superstjernen før OL

4 months ago 35


HEI DER! Kylian Mbappé tar en titt på seg selv i voks under avdukingen i Molitor Hotel i Paris 16. mai. Voksfiguren til høyre i bildet. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB

Klarer Frankrikes president Emmanuel Macron å overtale Real Madrids toppsjef så Kylian Mbappé får spille fotball i OL i Paris?

  • Bilde av Camilla Vesteng
tirsdag 21. mai kl. 17:20

Kortversjonen

  • FIFA feirer 120 år, det markeres i Paris tirsdag. Superstjernen Kylian Mbappé og OL er ventet å bli tema
  • Real Madrids president, Florentino Pérez, har sagt nei til å slippe franske spillere til OL, som allerede har spilt EM.
  • Macron ønsker å overtale Pérez til å få vertsnasjonenes største fotballstjerne Mbappé med på leken i Paris.

I dag (tirsdag 21. mai) er FIFA (Det internasjonale fotballforbundet) 120 år. Det markeres i Paris.

Det er ventet at Frankrikes president Emmanuel Macron skal gi et realt forsøk på å få Kylian Mbappé på banen til OL, melder den spanske avisen AS.

Emmanuel Macron<-Emmanuel Macron

OL-klar fransk president

Men så langt skal presidenten Florentino Pérez i Real Madrid sagt nei. Det er ventet at Mbappé blir presentert som ny Real Madrid-spiller siløpet av kort tid.

Real Madrid har sendt et brev til det franske fotballforbundet der de sier at de ikke vil slippe sine franske spillere til OL dersom de først har spilt EM.

Fotball-EM i Tyskland starter 14. juni med finale 14. juli. OL i Paris starter 12 dager etter EM-finalen.

Pérez landet på Le Bourget-flyplassen tirsdag formiddag sammen med Real Madrids direktør for institusjonelle relasjoner Emilio Butragueño. Real Madrid er invitert til Paris og 120-årsmarkeringen som en av grunnleggerklubbene og Europas mest dekorerte klubb med 14 Champions League-titler.

Florentino Pérez<-Florentino Pérez

Real Madrid-president

I februar ble det meldt at overgangen fra Paris Saint-Germain til Real Madrid var i boks for Mbappé, som ble verdensmester med Frankrike allerede som 18-åring.

I OL er herrefotball en turnering for U23-lag, men hver nasjon kan ha med tre spillere som er over 23 år.

FIFA-president Gianni Infantino skal holde en tale i Élysée-palasset for Frankrikes president Emmanuel Macron, før markeringen fortsetter i rue Saint-Honoré.

– Det er ikke planlagt noe møte mellom Florentino og Macron, men det utelukkes ikke at presidenten er til stede på arrangementet etter Infantinos tale, skriver AS.com.

Hva tenker du?Tror du Kylian Mbappé får spille OL? aJa, selvsagt, kan ikke stoppe ham når det er OL på hjemmebane.bNei, selvsagt er EM nok, skjønner Real Madrid-bossen godt. Klubben er viktigst.cHerrefotball og OL er noe rare greier uansett, så det spiller ingen rolle.

Macron har uttalt at han vil forsøke å overbevise Kylian Mbappés nye klubb om å la ham delta i OL i Paris. Dermed kan et eventuelt møte mellom Pérez og Macron dreie seg om deltakelse for fotballspillere i de kommende lekene.

Read Entire Article