Oslo Børs stiger markant fra start - Rec Silicon faller etter tallslipp

5 months ago 36


Børsen skyter opp fra start på den siste dagen i en forkortet handelsuke.

Foto: Javad Parsa / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres gjennom handelsdagen...

Hovedindeksen er opp 1,4 prosent kort tid etter åpningstid.

Oljeprisen har styrket seg noe siden Børsen stengte onsdag ettermiddag. Ett fat nordsjøolje (brent spot) omsettes for 84,47 dollar i skrivende stund, en oppgang på 0,45 prosent siden midnatt.

Onsdag endte Hovedindeksen med en oppgang på 0,3 prosent.

Utviklingen i Oslo følger dermed den positive trenden fra børsene i Asia og Stillehavsområdet fredag morgen, og oppgangen på Wall Street torsdag kveld.

Les på E24+

Hvordan skal dette ende?

Fredag morgen kom det tall som viste at prisveksten i Norge kom inn på 3,6 prosent i april, målt mot samme måned i fjor.

Sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets påpeker at forskjellen mellom Norges Banks prognose og faktisk prisvekst har krympet. Sentralbankens hadde ventet underliggende prisvekst på 4,5 prosent i april, mens fasiten landet på 4,4 prosent.

– Sannsynligheten for at rentekuttet blir i desember og ikke september, er styrket, sier Haugland.

Økt underskudd for Rec Silicon

Rec Silicon økte inntektene til 42,1 millioner dollar i første kvartal fra 29,1 millioner dollar på samme tid i fjor, viser selskapets kvartalsrapport fredag.

Driftsresultatet (EBIT) falt til minus 36,8 millioner dollar fra minus 26,7 millioner dollar i første kvartal i fjor.

Resultatet før skatt landet på minus 40,5 millioner dollar i kvartalet, ned fra minus 34,4 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

Aksjen faller 4,2 prosent.

Wilh. Wilhelmsen økte inntektene

Siden Oslo Børs stengte onsdag ettermiddag har det kommet en liten rekke av nyheter.

  • Rederiet Wilh. Wilhelmsen la frem resultatet for første kvartal onsdag kveld. Inntektene var på 264 millioner dollar, en svak oppgang fra 261 millioner i samme kvartal i fjor. Resultatet før skatt var på 116 millioner dollar, opp fra 107 millioner.
  • Seismikkselskapet PGS melder at det har sikret en ny kontrakt i Vest-Afrika fra et internasjonalt energiselskap.
  • Belships har inngått en avtale om salg av skipene Belfriend og Beltide, til en pris på 28,3 millioner dollar per skip, melder selskapet i en børsmelding fredag morgen. Levering av skipene til nye eiere vil skje i løpet av tredje kvartal 2024, og Belships vil få en gevinst på rundt tre millioner dollar per skip, ifølge meldingen.
  • Scana skriver i en børsmelding at deres underselskap PSW Power & Automation har signert en kontrakt for leveranse av E-house moduler. Ifølge deres egen oversikt er verdien av kontrakten da et sted mellom 50 og 150 millioner kroner.
  • Oljeselskapet Panoro la fredag frem en oppdatering i forkant av kvartalsrapporten som slippes 23. mai, som viste at produksjon var på 9.605 fat om dagen i kvartalet.

Følg det løpende nyhetsbildet i E24s Aksjelive.

Les på E24+

Derfor kan renten settes opp

Les også

Matvareprisene steg med 3,3 prosent fra mars til april

Read Entire Article