Oslo Børs åpner ned – oljeservice-aksje opp etter rettsavgjørelse

5 months ago 36


Etter en børsuke preget av Midtøsten-uro forrige uke ser situasjonen ut til å ha roet seg. – Spent, sier porteføljeforvalter.

Foto: Javad Parsa / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres gjennom handelsdagen ...

Oslo Børs avsluttet alle dager med unntak av én med børsnedgang forrige uke.

Mandag er Hovedindeksen ned 0,14 prosent kort tid etter børsåpning.

Slik ser det ut for noen av de mest omsatte aksjene:

  • Equinor faller 0,70 prosent
  • Kongsberggruppen er ned 0,56 prosent
  • Norsk Hydro faller 0,71 prosent
  • Aker Horizons faller 8,13 prosent

Børsene verden over var preget av uroen knyttet til gjengjeldelsesaksjonene mellom Iran og Israel. Etter et begrenset angrep på Iran før helgen er det håp om at situasjonen roer seg.

– Nå håper vi Iran ikke responderer på angrepet fra Israel på forrige uke, så vi sånn sett er ferdig med den. Det er spent, og en fordel hvis det ikke blir noe iransk svar, sier porteføljeforvalter Anders Johansen i Danske Bank til E24.

Les på E24+

Det lukter utbytte fra Røkkes ryddekasse

Oljeprisen gjorde hopp innledningsvis etter Midtøsten-uroen, men har siden stabilisert seg. I morgentimene mandag handles nordsjøolje (brent spot) for rund 86,5 dollar fatet, nærmest uendret siden midnatt. På fredag var prisen på over 90 dollar.

Utover uken kommer flere store, børsnoterte selskaper med kvartalsrapporter. Allerede tirsdag er det duket for blant andre DNB og Vår Energi.

Akastor mener de har utestående 1,9 mrd. kroner

Akastor og datterselskapet MHWirth AS har sammen med sine rådgivere regnet ut at de har utestående 65 millioner dollar i renter etter en rettsavgjørelse i Singapore nylig.

MHWirth har vært i en tvist med verftet Jurong som følge av termineringen av fire riggkontrakter. Nylig ble MHWirth tilkjent 101,4 millioner dollar pluss andre kostnader på 7 millioner dollar i en voldgiftsrett i Singapore.

Akastor og MHWirth mener at de totalt har utestående 173 millioner dollar (1,9 milliarder kroner), inkludert rente, knyttet til riggkontraktene.

Akastor sier at regnestykket er delt med Jurong, som har svart at det ikke er enig, men som ikke har delt noen alternative utregninger.

Voldgiftsdomstolen kan bli bedt om å gi videre instruksjoner hvis partene ikke blir enige om utregningen av rentene, opplyser Akastor.

Akastor vil gi mer informasjon om prosessen i sin presentasjon av tallene for første kvartal den 25. april.

Aksjen er opp over 5 prosent ved børsåpning.

Ensurge med første leveranse av litium-batterier

Ensurge Micropower har gjennomført sin første forsendelse av det de omtaler som verdens første fullt funksjonelle lagdelte litium-mikrobatterier.

Batteriene ble levert til en «ledende aktør innen forbrukerelektronikk».

Flere leveranser står for tur, skriver Ensurge i en børsmelding.

– I ukene og månedene som kommer, forventer vi at samarbeidene med disse partnerne vil akselerere, og vi vil gradvis øke forsendelsene, sier Lars Eikeland, administrerende direktør i Ensurge.

Aksjen er opp over 18 prosent like etter åpning.

Read Entire Article