Norsk fiskebåt fikk lik i trålen

5 months ago 42


Den 80 meter lange tråleren «MS Kongsfjord» setter kursen fra Hopendjupet til Hammerfest etter funnet av et lik sent fredag kveld. Foto: Finnmark havfisk

– De gikk rett mot land da dette skjedde.

  • Bilde av Karianne Laagstein (iTromsø)
lørdag 13. april kl. 17:14

Dette sier daglig leder Eldar Farstad i Lerøy havfiske til iTromsø lørdag ettermiddag, etter at mannskapet på hvitfisk- og reketråleren MS Kongsfjord fikk et lik i trålen i forbindelse med reketråling sent fredag kveld.

– Jeg fikk varsel mellom klokken 23 og 24 i går, sier Farstad, som forteller at båten eies av Båtsfjord havfiske i Finnmark, som igjen eies av Lerøy.

– Ubehagelig

MS Kongsfjord befant seg på det såkalte «Hopendypet», øst-vest for øya Hopen, langt nord i Barentshavet, da dette skjedde.

Politi og Hovedredningssentralen i Nord-Norge ble varslet, og båten med et mannskap på 20 satte umiddelbart kursen for Hammerfest, hvor de antas å ankomme natt til søndag.

– Hvordan opplevdes dette for mannskapet?

– Det er jo selvfølgelig en ubehagelig opplevelse, sier Farstad, som forteller at politiet vil ta hånd om den døde personen når båten ankommer Hammerfest.

Politiet tar over

Operasjonsleder Rune Nilsen ved Troms politidistrikt bekrefter at de fikk varsel om likfunnet fredag kveld, og at liket vil bli tatt hånd av politiet.

– Det blir antakelig Troms politidistrikt som skal etterforske dette videre – men det blir ikke gjort noe mer før på mandag, sier operasjonslederen, som ikk e har flere opplysninger om likfunnet.

Den rette, oransje streken viser at MS Kongsfjord har satt kursen mot Hammerfest, hvor politiet vil ta hånd om liket som ble funnet under reketråling sent fredag kveld. Foto: NAIS / Kystverket
Publisert: 13.04.24 kl. 17:14

Relaterte emner

Read Entire Article