Norge ble ydmyket av Østerrike – kvartfinale-drømmen brast

4 months ago 30

TØFF DAG: Henrik Haukeland måtte plukke tre pucker ut av eget mål. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

(Norge – Østerrike 1–4) Etter nytt tap må Norge vinne siste gruppespillkamp mot Storbritannia i ishockey-VM for å unngå nedrykk.

• Bilde av Sindre Espe
søndag 19. mai kl. 18:34

For at Norge skulle ha mulighet for kvartfinale, måtte det bli norsk seier over både Østerrike og Storbritannia (spilles mandag) – pluss hjelp fra Danmark og Sveits.

Men håpet om norsk avansement forsvant i andre periode mot Østerrike. Nå venter en skjebnekamp mot Storbritannia i det som er Norges siste kamp i gruppespillet. Kampstart er 16.20 mandag.

Norge står med tre poeng, Storbritannia med null. Om Norge taper, passerer Storbritannia Norge på innbyrdes oppgjør. Det betyr at Norge ender sist i sin pulje og rykker ned til B-puljen.

Se alle målene nederst i artikkelen.

Lagene som ender mellom 5.- og 7.-plass i hver gruppe vil kvalifisere seg til neste VM. De fire beste lagene fra gruppe A og de fire beste fra gruppe B går videre til kvartfinalen.

Mats Zuccarello var tilbake i den norske troppen etter å ha stått over både mot Finland og Canada i gruppespillet, da Norge jaktet sin andre seier i VM. Norges eneste seier kom mot Danmark.

Zuccarello leverte sin femte assist i mesterskapet da han satte opp Sander Engebråten da Norge reduserte til 1–3. Norge prøvde så å ta ut Henrik Haukeland i målet i et siste forsøk, men da fikk heller Østerrike og Mario Huber sette inn 1–4 i det tomme, norske målet.

I løpet av 40 sekunder i 2. periode scoret Østerrike to mål – Peter Schneider satte det første, før han hadde assist på det andre. Samme mann økte så til 0–3 senere i perioden.

– Norge ligger fortjent under, oppsummerte Alexander Bonsaksen i Viaplay-studio etter perioden.

Siden 2007 har Norge og Østerrike møttes fire ganger i VM. Alle fire møtene har endt med norsk seier.

Publisert: 19.05.24 kl. 18:32Oppdatert: 19.05.24 kl. 18:34