Mímir Kristjánsson raser: – Nå er jeg flau og sint

5 months ago 41


Flere Rødt-politikere, inkludert Mímir Kristjánsson, Sofie Marhaug og Sofia Rana tar avstand fra den nyvalgte lederen i Rød ungdoms uttalelser.

På Facebook reagerer Kristjánsson kraftig på at nåværende RU-leder, Amrit Kaur, omtalte Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Nicolai Tangen som terrorister i en TikTok-video fredag.

– Lederen i Arbeiderpartiet er ikke en terrorist. Det er heller ikke Nicolai Tangen og Jens Stoltenberg. Å sammenligne Støre med Netanyahu er håpløst. Å sette Støre på en terrorliste samtidig som du nekter for at Hamas har drevet terror er enda verre, skriver han.

– Jeg har mange venner i AUF og Arbeiderpartiet. Jeg er stolt over at Rødt ledet an i å kaste Sylvi Listhaug fordi hun beskylder dem for å være terrorister. Nå er jeg flau og sint – faktisk vil jeg si at jeg er rasende – fordi lederen i Rød Ungdom går i Listhaugs fotspor, fortsetter Kristjánsson.

I en TikTok-video den nyvalgte lederen i Rød ungdom, Amrit Kaur, selv publiserte fredag, kalte hun statsminister Jonas Gahr Støre, NATO-sjef Jens Stoltenberg og oljefondssjef Nicolai Tangen, terrorister.

Dette som en kritikk av oljefondets investeringer i våpenselskap med avtaler med Israel.

Fredag kom meldingen om at tidligere leder i Rød ungdom, Alberte Bekkhus, har meldt seg ut av ungdomspartiet.

Rødt-leder Marie Sneve Martinussen, gikk også ut, og ba Kaur beklage.

Publisert 04.05.2024, kl. 10.31 Oppdatert 04.05.2024, kl. 10.39

Read Entire Article