Max Verstappen tok to seirer på to timer

4 months ago 37


Max Verstappen (26) vant Formel 1-løpet på Imola-banen etter en duell med Lando Norris (24). Bare minutter før start vant verdensmesteren også et prestisjefylt virtuelt løp.

  • Bilde av Ole Kristian Strøm
søndag 19. mai kl. 16:30

– Det gjensto bare ti minutter til Formel 1-starten da seieren vår var klar, forteller Verstappens norske teamkollega Ole Steinbråten til VG.

Det handlet om Nürburgring 24-timers, der Verstappens lag vant - med Formel 1-verdensmesteren som en av førerne. Bare fem timer før Formel 1-starten var Verstappen selv bak rattet på Nürburgring-løpet. Lørdag kveld kjørte han etter først å ha sikret seg beste startspor på Imola.

Red Bull har hatt en helg som åpnet tungt - men som endte i Verstappen-triumf søndag ettermiddag.

– De slet på fredagen, så var det simulatorkjøring i Milton Keynes natten til lørdag. Så fungerte bedre lørdag og enda bedre søndag, sier Atle Gulbrandsen på Viaplay-sendingen.

Max Verstappen hadde beste startspor foran Lando Norris etter at McLaren-kollegaen Oscar Piastri hadde fått en straff og startet som nummer fem, til tross for at han var nest beste i kvalifiseringen. Ferrari’ene startet som tre og fire.

Den rekkefølgen holdt seg helt til depotstoppene.

Også etter hjulskiftene var Verstappen foran Norris og med Charles Leclerc på 3. plass.

Det mest spennende så en stund ut til om å være om Leclerc skulle ta igjen Norris om 2. plass. Ferrari-fansen på tribunen håpet det beste, men monegaskeren var etter hvert sjanseløs og måtte nærme seg med 3. plass.

Derimot nærmet Lando Norris seg Verstappen. Etter 57 av 63 runder var det under to sekunder mellom dem. Norris vant i Miami sist, og så muligheten til å ta igjen nederlenderen. Men han kom aldri så nærme at han kunne bruke DRS-en. Dermed holdt Verstappen ledelsen til mål og hans 59. Grand Prix-seier.

Read Entire Article