Manchester City cruiser mot sin fjerde strake ligatittel

4 months ago 35


«CHAMPIONS AGAIN»: City-fansen startet feiringen tidlig, etter 78 sekunder sang de «mestere igjen» for første gang. Foto: OLI SCARFF / AFP / NTB

(Man. City - West Ham 2–0, Arsenal - Everton 1–1, kampene pågår) Manchester City er i ferd med å gjøre noe ikke annet lag har klart i engelsk fotballs 135 år lange historie.

Rapporterer fra Manchester søndag 19. mai kl. 17:44

Spenningen på Premier Leagues siste dag varte i omtrent 78 sekunder, da Phil Walter Foden banket inn 1–0 på erke-phodensk vis.

78 sekunder, var det så lenge dramaet på siste dag skulle vare?

Rapportene fra London var at stemningen sank da nyheten nådde Arsenal-fansen. «Dere vant nesten ligaen», sang Everton-fansen.

«Mestere igjen», runget for fullt etter at Phil Foden doblet før 20 minutter var spilt. Fansen tenkte det var over, tittelen var Citys, «ser dere på, Arsenal?» hånet hånet de retning London.

Og et par tog-timer lenger sør havnet Arsenal under mot Everton. City-fansen jublet da de fikk beskjeden, nesten som om det var et City-mål.

De ser hvor dette er på vei.

NYTT VAR DÅRLIG NYTT: En Arsenal-supporter sjekker telefonen i London og må nok innse at hjelpen fra West Ham er langt unna. Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB

I den engelske toppdivisjonens 135 år lange historie har intet lag vunnet fire titler på rad. Før nå.

Pep Guardiolas City-lag skriver ytterligere historie om ikke et sjokk av dimensjoner skulle finne sted her i Manchester. Arsenal har presset dem helt til siste dag, men som i fjor ser overmakten ut til å bli for stor.

Nå er det nemlig bare målvakt Alphonse Areolas fortjeneste at ikke gjestene ligger under med mer. Det er fullstendig overkjøring, og det var det fra start.

Men det er en en elefant i dette rommet, eller rettere sagt 115 av dem. Manchester City kommer etter alle solemerker til å få Premier League-trofeet – samtidig som nettopp Premier League anklager dem for 115 omfattende regelbrudd:

Dette er de 115 anklagene mot Manchester City

Tallet 115 har faktisk ikke blitt eksplisitt nevnt på pressekonferansene til Manchester City her i England de siste månedene.

Men BBCs journalist spurte Pep Guardiola før sesongens siste ligakamp om han trodde folk faktisk likte mesterlaget hans.

– F***! utbrøt Guardiola.

– Jeg har ingen anelse, sa han, og gjentok med det poenget med at han ikke kan sette seg inn i hodene til alle andre her i landet.

Likevel kan det virke som stemningen rundt etterforskningen har endret seg noe fra i fjor.

Da spurte for eksempel The Times’ Owen Slot om dette var tidenes beste lag – eller tidenes juksemakere. Det var samme vår som anklagene nådde offentlighetens lys.

Nå er det flere som trekker et skille mellom Citys suksess og Citys anklager.

– Dette er «A tale of two City’s», skriver Oliver Kay i The Athletic med referanse til Charles Dickens roman.

Han argumenterer med at det faktisk er mulig å skille suksessen Pep Guardiola oppnår med laget nå fra de 115 anklagene, som strekker seg fra 2009–18.

Det fordi Guardiola har skapt et fantastisk lag med de ressursene de faktisk har de til rådighet.

Jürgen Klopp var inne på det samme i sin siste pressekonferanse:

– Sett hvilken som helst manager inn i Manchester City og de vinner ikke ligaen fire ganger på rad. Det er på grunn av ham og hans apparat. Betyr det at de kan gjøre hva som helst? Nei. Men jeg vet ikke hva de gjorde – om noe – og jeg er ikke her for å si at de har gjort noe.

På banen er det imidlertid ingen tvil denne søndagensettermiddagen.

Sir Alex Ferguson klarte det ikke, ei heller Arsene Wenger, José Mourinho eller noen av de andre legendariske managerne som har vært på balløya.

Selv ikke i Liverpool og Manchester Uniteds æraer med dominans var det mulig for dem å vinne mer enn tre på rad.

Pep Guardiola har heller aldri klart det, hverken her eller i Barcelona og Bayern München.

Det kommer han etter alle solemerker til å klare nå.

Read Entire Article