Listhaug: – Støre bør vurdere om han har tillit til Kjerkol

5 months ago 38


Det sier Frp-leder Sylvi Listhaug til VG.

  • Bilde av Runa Fjellanger
torsdag 11. april kl. 12:33

Nemnda for studentsaker har enstemmig vedtatt at Ingvild Kjerkol jukset i sin masteroppgave.

TV 2 og NRK får torsdag opplyst at nemnda fratar helseministeren mastergraden i helseledelse.

Ifølge NRK blir hun ikke utestengt fra universitetet.

Saken havnet på nemndas bord etter en vurdering fra en komité på universitetet.

– Med forbehold om at dette blir det endelige vedtaket i saken til Ingvild Kjerkol, bør Støre vurdere om han har tillit til henne som landets helse- og omsorgsminister, sier Listhaug til VG.

– Vi har ikke mottatt selve vedtaket. Dermed har jeg heller ikke fått begrunnelsen for beslutningen. Jeg har bedt klagenemnda ved Nord universitet om å oversende vedtaket så fort som overhodet mulig. Jeg kan derfor ikke kommentere saken før mine klienter og jeg har fått satt oss grundig inn i vedtaket, sier Kjerkols advokat Marianne Klausen til VG.

Like etter at nyheten kom, satt helseministeren i Stortingssalen og leste på mobilen.

Foto: Eirik Røsvik

Kjerkol har tidligere uttalt at hun mener oppgaven står seg faglig. Hun har understreket at tekstlikheter ikke nødvendigvis betyr fusk.

125 tekstlikheter

Lørdag 20. januar fant VG flere avsnitt i helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkols (Ap) masteroppgave, som er identiske med tekst fra andre oppgaver.

Siden da har mange flere eksempler blitt avdekket i VG – og i andre medier. Ifølge VGs kartlegging er det så langt funnet 125 tilfeller av tekstlikhet i Kjerkols masteroppgave. Her kan du utforske alle.

Read Entire Article